Delegació a Madrid

Consolidats actors catalans participen en aquestes trobades teatrals a Madrid

Inauguració del cicle "Dilluns de Teatre al CCBlanquerna. Lectures dramatitzades de joves autors catalans"

query_builder   15 octubre 2012 11:32

event_note Nota de premsa

Consolidats actors catalans participen en aquestes trobades teatrals a Madrid

Inauguració del cicle "Dilluns de Teatre al CCBlanquerna. Lectures dramatitzades de joves autors catalans"

Dilluns de Teatre
El Centre Cultural Blanquerna (www.ccblanquerna.cat), seu cultural de la delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid, inaugura el cicle “Dilluns de teatre al CCBlanquerna: Lectures dramatitzades de joves autors catalans”, produït per l’actriu Carme Conesa.
 
La dramatúrgia contemporània catalana gaudeix d’una bona salut. Per això el Centre Cultural Blanquerna vol compartir el talent dels nous dramaturgs catalans a Madrid. Es tracta d’oferir unes lectures dramatitzades d’aquests joves autors com un aperitiu dels espectacles que estan funcionant amb èxit a Catalunya. Aquesta iniciativa vol donar a conèixer la nova fornada de texts teatrals catalans en nous escenaris organitzant a Blanquerna una sessió per mes, sempre en dilluns, amb entrada gratuïta fins emplenar aforament.
 
L’estrena del cicle ha tingut lloc amb la dramatització de l’obra “El factor Luxemburg”, de Pere Riera, dirigida per Noé Dènia, amb l’actuació de Marta Calvó, Josep Linuesa i Vicenç Miralles.
 
L’autor de l’obra: Pere Riera (Canet de Mar, Barcelona, 1974) és llicenciat en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona i en Historia de l’Art per la Universitat de Barcelona. És autor de textos teatrals com ara Desclassificats, pel qual va ser nominat l’any 2011 al premi Max al millor text de teatre en català/valencià. També ha dirigit obres com Rei i Senyor  o Savannah Bay i ha escrit guions de series de televisió com és el cas de Ventdelplà.
 
Carme Conesa:  Actriu catalana que va debutar a la gran pantalla de la mà de José María González Sinde amb A la pálida luz de la luna (1985). Ha rodat, entre altres pel·lícules, El Caballero del dragón (1985), de Fernando Colomo, La noche más larga (1991), de José Luis García Sánchez, Cómo ser mujer y no morir en el intento (1991), d’Ana Belén o Makinavaja, el último choriso (1992), de Carlos Suárez. Debutà a la televisió l’any 1988 amb el grup La Trinca dins l’espai Tariro, Tariro i anys després (1991-1992) va protagonitzar Las chicas de hoy en día. Posteriorment va centrar la seva tasca al teatre, amb incursions al cinema (El cianuro... ¿solo o con leche?, 1994; Decirte alguna estupidez, por ejemplo, te quiero, 2000) i a la televisió (Inocente, inocente, 1992-1993; ¡Ay, Señor, Señor!, 1995). L’any 2009 representà el paper d’ Alicia Santibáñez a la sèrie La Señora, de TVE, paper pel qual va rebre el premi de la Unión de Actores a la millor actriu secundaria de televisió. Dins el teatre ha actuat en obres com ara Beaumarchais (2010-2011), Münchhausen (2011) i La Loba (2012), on va compartir escenari a Madrid amb Núria Espert.