El secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, no assistirà demà a la reunió de la Conferència General de Política Universitària convocada pel ministre d’Educació, Cultura i Esport, José Ignació Wert, pel desacord amb el contingut de l’avantprojecte de Llei de qualitat educativa. Castellà exigeix la retirada de l’avantprojecte perquè “suposa una agressió directa contra la llengua catalana, l’Estatut i deixa en runes el model català d’accés al nostre sistema universitari”.
 
El secretari d’Universitats i Recerca recorda que a la darrera reunió de la Conferència General de Política Universitària el ministre Wert es va comprometre a rectificar els articles de la LOMCE que vulneren les competències de la Generalitat en matèria universitària. En canvi, segons Castellà, el govern espanyol “no només no ha corregit aquesta situació sinó que l’ha empitjorat perquè el nou avantprojecte és marcadament reglamentista i margina la Generalitat”.
 
L’avantprojecte de Llei de millora de la qualitat educativa del govern espanyol, en l’article 36bis.3,  elimina la Prova d’Accés a la Universitat i la substitueix per una revàlida al final del Batxillerat. L’Estat s’atribueix la competència per “marcar els criteris, establir les característiques i fixar els continguts” d’aquesta revàlida. A més, l’avantprojecte expulsa el català de la troncalitat en el sistema educatiu. Paral·lelament, el govern espanyol també determinarà, segons l’article 38 del nou avantprojecte de Llei, els criteris bàsics que hauran de fixar les universitats per accedir-hi.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 233