Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Agents Rurals de Girona intercepten un transport de carn de caça

query_builder   7 desembre 2012 09:53

event_note Nota de premsa

Agents Rurals de Girona intercepten un transport de carn de caça

Agents del grup d’antifurtivisme del Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a la demarcació de Girona, en una operació portada a terme les darreres setmanes , han realitzat el comís de diversos exemplars d’animals de caça morts i destinats al consum humà sense els requisits legals de comercialització i de transport.
 
A més,  s’ha procedit al comís de 2 cérvols mascles abatuts il·legalment en una Àrea Privada de Caça.Entre els animals, comissats a una empresa forània, hi ha diversos exemplars de porc senglar, daina, mufló i cérvol.
 
Els cérvols van ser comissats en un control a l’Alt Empordà sense els preceptius precintes que n’avalen la procedència legal, procedint a la denúncia del caçador que els havia abatut. L’Àrea Privada de Caça ha estat denunciada per practicar la caça d’aquests ungulats sense disposar dels precintes oficials corresponents. La investigació ha comportat posar al descobert una pràctica presumptament il·legal de compra venda i transport de carn de caça, destinada al consum humà i que no complia la normativa vigent.
 
L’operació ha comptat amb la col·laboració d’agents del CAR de diverses àrees bàsiques de Catalunya, agents dels Mossos d’Esquadra (destacament de Trànsit de l’ABP de Figueres) i agents de la Unitat Rural de la Policia Foral de Navarra, així com dels Serveis Veterinaris del propi Departament d’Agricultura.