• El cap de l’Executiu ha presidit aquest vespre l’acte de lliurament de les Medalles i Plaques al Treball President Macià
El president i el conseller Mena amb els guardonats amb les Medalles i Plaques al Treball President Macià 2012
El president i el conseller Mena amb els guardonats amb les Medalles i Plaques al Treball President Macià 2012
El president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha mostrat convençut aquest vespre que “si Catalunya té bones actituds i tothom és capaç d’assumir les responsabilitats que toquen, donarem la volta a la situació actual”.
 
El cap de l’Executiu en funcions, que ha lliurat aquest vespre les Medalles i Plaques al Treball President Macià 2012, ha demanat “la coresponsabilitat de tots” en els afers col·lectius del país, i ha assegurat que, tot i que assumir responsabilitats pot significar a vegades incomprensió, crítiques i incomoditats, “ara cal assumir-les perquè molta gent ens està observant i està esperant que hi hagi aquestes reaccions positives per tirar endavant”.
 
En el decurs de la cerimònia, que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat i que també ha comptat amb la presència del conseller d’Economia i Ocupació, F. Xavier Mena, s’ha premiat catorze persones amb la Medalla Macià, dues d’elles a títol pòstum, i sis empreses i entitats amb seu a Catalunya amb la Placa Macià.
 
Els guardons, creats el 1938, volen distingir persones, empreses i entitats per la seva aportació al món laboral i al conjunt de l’economia catalana i volen ser també un reconeixement a persones i entitats que s’hagin distingit per la dedicació, la constància i l’esperit d’iniciativa en el treball.
 
Durant la seva intervenció, Artur Mas ha destacat la importància de reconèixer trajectòries i valors com els dels premiats amb les Medalles i Plaques Macià, perquè “en moments difícils, és bo que hi hagi punts de llum, referents a nivell de país”, que mostrin a la gent que té por i temors davant la situació actual, “que seguint aquests valors, es pot anar bé”.
 
En referència a aquests necessaris exemples, el cap de l’Executiu ha destacat les trajectòries d’Enric Prat de la Riba i del president Francesc Macià i ha assegurat que la combinació dels seus valors seria un gran actiu per a Catalunya. “Si mantenim vius els ideals i els objectius, malgrat els obstacles, com va fer Macià, i al mateix moment som capaços de fer la millor construcció possible del país, amb les eines que tenim, com Prat de la Riba, probablement la foscor pot tenir punts de llum amb els quals crear l’esperança que el país necessita”, ha subratllat el president Mas.
 
El cap de l’Executiu també ha destacat la importància de “tornar a implantar el valor d’acollida i d’oportunitats” que el nostre país sempre ha tingut, i ha assegurat que una manera de fer-ho és “donant valor a l’empresa i recuperant el valor social de l’emprenedoria a casa nostra”.
 
En aquest sentit, el president ha afirmat que, malgrat la pèrdua d’empreses que ha patit el país amb la complicada situació econòmica actual, “també és veritat que hi ha molta part del nostre teixit productiu que segueix viu, està adaptant-se a les noves circumstàncies i aprenent de les enormes dificultats”. Un aprenentatge, ha dit, que també estan fent treballadors, empresaris, professionals, institucions i governs a través d’una “realitat molt colpidora que sabem que no podem transformar en el curtíssim termini i que ens posa a prova a tots”. Malgrat això, el president ha recordat que Catalunya ha viscut situacions pitjors al llarg de la història i que, “si mirem la trajectòria del país, veurem que sempre hem trobat actius per donar la volta a la situació”. “I crec que aquest també serà avui el cas”, ha reblat.
 
Al final del seu discurs, el president de la Generalitat ha tingut un record especial per als empresaris Jordi Coma i Jesús Farga, avui premiats a títol pòstum, dels quals ha destacat les seves “trajectòries empresarials, però també ciutadanes i patriòtiques, amb una forta implicació social”. El president ha desitjat que “la vitalitat i la generositat” d’aquestes persones, “que no es van recloure només en el seu projecte propi, sinó que van tenir una implicació més enllà de la seva dedicació individual, es contagiï arreu del país”.
 
L’acte també ha comptat amb l’assistència de la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega; la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau; el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí; la consellera de Justícia, Pilar Fernández; el portaveu i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, i el secretari del Govern, Germà Gordó.
 
 
Nota: S’adjunta una nota de premsa amb la relació dels guardonats.

3  

Imatges

Foto dels guardonats amb les Medalles i Plaques al Treball President Macià 2012

Foto dels guardonats amb les Medalles i Plaques al Treball President Macià 2012 689

Lliurament a la vídua de Jordi Comas

Lliurament a la vídua de Jordi Comas 548

El president amb l'empresari Joan Pericas, que ha parlat en nom dels guardonats

El president amb l'empresari Joan Pericas, que ha parlat en nom dels guardonats 474

1  

Fitxers adjunts

Relació de guardonats

Relació de guardonats
PDF | 139