Foto de grup al Pati dels Tarongers
El Govern i totes les universitats catalanes, tant públiques com privades, s’han compromès avui en defensa de la immersió lingüística i d’un model propi i coordinat d’accés a l’ensenyament universitari. La Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), convocada de manera extraordinària per avaluar l’impacte de l’avantprojecte de Llei de Millora de la Qualitat Educativa en el sistema d’educació superior, ha aprovat per unanimitat un acord en defensa de la immersió lingüística i d’una prova coordinada d’accés a les universitats catalanes si s’elimina la selectivitat.
 
Després de la Junta del CIC el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha criticat els efectes de la LOMCE en el sistema universitari “perquè afecta al nervi del país, que és la llengua, però també perquè qüestiona altres processos que funcionen correctament ”. Mas-Colell també ha defensat l’establiment d’una prova comuna per accedir al sistema amb el català inclòs ja que “s’han d’avaluar totes les capacitats dels alumnes i el català n’és una”. El conseller també ha agraït a les universitats el seu compromís en defensa de la llengua “que demostra que la universitat no està aïllada de la resta del país”.
El president de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques i rector de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc Xavier Grau, ha destacat “la unanimitat amb què les universitats s’han sumat a l’acord”. Grau també ha afirmat que qüestionar el català com fa la LOMCE “posa en perill la cohesió social” mentre que eliminar les PAU “trenca un mecanisme d’accés que ha funcionat molt bé perquè, entre d’altres motius, assegura la igualtat en l’accés a la universitat en funció del mèrit”.
 
A la Junta extraordinària del CIC també hi ha assistit els rectors de la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Lleida, la Universitat de Girona, la Universitat Ramon Llull, la Universitat Internacional, la Universitat Abat Oliba, la Universitat de Vic i la Universitat Oberta de Catalunya. També hi assistiran el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, el director general d’Universitats, Lluís Jofre, i el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina.

5  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 52

Acord Junta CIC

Acord Junta CIC
PDF | 59

Foto de grup al Pati dels Tarongers

Foto de grup al Pati dels Tarongers
JPG | 2041

Signatura de l'acord

Signatura de l'acord
JPG | 2171

Conseller Mas-Colell i Rector Grau

Conseller Mas-Colell i Rector Grau
JPG | 1391