Empresa i Treball

TURISME

L'Agència Catalana de Turisme lliura la certificació de Destinació de Turisme Esportiu a Amposta

query_builder   14 desembre 2012 16:30

event_note Nota de premsa

TURISME

L'Agència Catalana de Turisme lliura la certificació de Destinació de Turisme Esportiu a Amposta


  • Amposta s’ha certificat en la modalitat de pol d’excel·lència de Rem en aigües tranquil·les.
 
  • Amb aquesta nova incorporació, Catalunya acabarà l’any 2012 amb 11 destinacions certificades amb el segell de Destinació de Turisme Esportiu (DTE).
 
 El director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa, ha lliurat avui a l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, el diploma que acredita al municipi com a Destinació de Turisme Esportiu (DTE), certificada en la modalitat de pol d’excel·lència de Rem en Aigües Tranquil·les. A l’acte de lliurament hi ha assistit també el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau.
 
El director de l’ACT ha felicitat al municipi d’Amposta “per l’esforç i el treball dut a terme, principalment pel que fa a la nova construcció del club nàutic, i per ser la primera destinació en certificar-se amb el nou model de Destinació de Turisme Esportiu, al qual tots als municipis amb aquest segell s’estan adaptant”.
 
Amposta és l’onzè municipi català que aconsegueix el segell DTE però el primer en fer-ho seguint el nou model de certificació que l’ACT va començar a implantar el darrer any. Les noves instal·lacions del Centre de Tecnificació de Rem i la nova seu del Club Nàutic, inaugurades l’any passat, han estat claus en aquesta obtenció, ja que garanteixen les millors condicions per als entrenaments de rem en sec i en aigua; a més, disposen d’un magatzem de 440 m2 per acollir les embarcacions, i un gimnàs de 250 m2 equipat amb material específic per a l’entrenament de rem.
 
Així mateix, el municipi d’Amposta acull any rere any equips d’Alemanya, Rússia, Suïssa, Anglaterra, Lituània i Israel que realitzen els seus entrenaments hivernals en aigües del riu Ebre, i ja l’any 1992 l’equip japonès de rem va preparar la seva participació en els Jocs Olímpics de Barcelona en aquest municipi.
 
La certificació d’Amposta com a DTE aportarà al municipi una sèrie d’avantatges, com són consolidar la seva posició com una de les destinacions europees capdavanteres en la pràctica de rem, obtenir una eina de diversificació de l’oferta i de desestacionalització del turisme, posicionar-se en relació a la competència, promocionar-se mitjançant un segell de qualitat entre els diferents clubs de rem i piragüisme del món, i participar en les accions promocionals i de comercialització que l’Agència Catalana de Turisme organitza per als membres certificats de les Destinacions de Turisme Esportiu.
 
Amb la incorporació d’Amposta, Catalunya acabarà l’any 2012 amb 11 destinacions certificades amb el segell de DTE. Banyoles-Pla de l’Estany, Blanes, Calella, Castelldefels, Castelló d’Empúries-Empuriabrava, La Seu d’Urgell, Lloret de Mar, Santa Susanna, Sort i Val d’Aran són les altres DTE catalanes, mentre que Cambrils i Salou es troben actualment en procés de certificació.
 
Nou model de certificació per a les Destinacions de Turisme Esportiu
 
En el darrer any, l’Agència Catalana de Turisme ha estat treballant en la definició d’un nou model de DTE que permeti promocionar el turisme esportiu de forma més precisa i segmentada.
 
Així, els municipis que es certifiquin amb el nou model de Destinació de Turisme Esportiu han de respondre a un o més d’un dels següents criteris claus: ser el marc de disciplines esportives amb una alta representació internacional, potenciar modalitats esportives que es poden practicar en entorns naturals propis de Catalunya (rius, llacs, muntanyes, mar…), tenir la possibilitat d’acollir grans competicions internacionals, o oferir instal·lacions i serveis d’alta qualitat.
 
Els municipis que optin a la certificació de Destinació de Turisme Esportiu han de fer-ho acollint-se a una d’aquestes tres modalitats: ser un referent europeu en un esport concret (en aquest cas han d’haver acollit campionats internacionals), ser una destinació multi esports (han de permetre la pràctica de més de quatre modalitats esportives), o ser un pol d’excel·lència esportiva, és a dir, han de garantir la pràctica esportiva d’un esport concret al més alt nivell. En aquest últim cas, els municipis poden ser pols d’excel·lència en les modalitats d’alta muntanya (inclou disciplines com la BTT, l’esquí, el ciclisme, l’escalada i el senderisme), esports nàutics, futbol, o rem i piragüisme (en aigües braves o tranquil·les), que és el cas d’Amposta.
 
 
 
 
 
 
 
 

2  

Fitxers adjunts

El dir. de l'ACT, Xavier Espasa, atorgant la certificació de DTE a l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré

El dir. de l'ACT, Xavier Espasa, atorgant la certificació de DTE a l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré
JPG | 1902

Foto de grup de l'acte

Foto de grup de l'acte
JPG | 2151

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia