Economia i Hisenda

L'Acadèmia Europea obre a Barcelona la segona subseu per reforçar el lideratge de Catalunya i consolidar el veritable espai europeu de recerca, educació i innovació

query_builder   14 desembre 2012 18:14

event_note Nota de premsa

L'Acadèmia Europea obre a Barcelona la segona subseu per reforçar el lideratge de Catalunya i consolidar el veritable espai europeu de recerca, educació i innovació

 
L’Acadèmia agrupa 2.000 dels millors científics d’arreu del món de totes les àrees del coneixement
 
La seu de Barcelona es dedicarà a la promoció del coneixement, en especial les ciències socials i les humanitats
 
L’Institut d’Estudis Catalans acollirà la seu a Barcelona de l’Acadèmia Europea (AE), una de les organitzacions científiques més prestigioses del món. L’Acadèmia, amb seu a Londres, es va fundar el 1988 i actualment agrupa uns 2.000 científics i acadèmics de totes les àrees de coneixement. La de Barcelona és la segona subseu que l’AE inaugura fora del Regne Unit, després que l’any passat obrís una delegació a la localitat polonesa de Wroclaw,  i es tracta d’un projecte impulsat ara fa un any per la Generalitat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Obra Social ”la Caixa”.
 
Els membres de l’Acadèmia Europea són científics i acadèmics que treballen per promoure l’aprenentatge, l’ensenyament i la investigació. Els integrants són els principals experts mundials de totes les àrees de coneixement, les ciències físiques i les tecnologies, les ciències biològiques i la medicina, les matemàtiques, les lletres i les humanitats, les ciències socials i cognitives, l’economia i el dret. Entre els membres hi ha catalans molt destacats, científics de primer nivell, i personalitats del país com el catedràtic de Sociologia Manuel Castells; el director científic del Barcelona Supercomputing Center, Mateo Valero; el director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, Joan Guinovart; o l’economista Jordi Galí. El conseller Andreu Mas-Colell també n’és membre acadèmic i de la Junta de Govern.
 
Les activitats de la seu a Barcelona, gestionada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, es dirigiran a la promoció del coneixement, en especial de les ciències socials i les humanitats. La delegació catalana també es convertirà en la seu de l’Acadèmia pel sud d’Europa i l’àrea mediterrània amb l’objectiu de contribuir a la consolidació d’un veritable espai europeu de recerca, educació i innovació. La seu també podria acollir la Young Academy of Europe, una associació de joves científics d’àmbit europeu.
 
La presentació de la seu de l’Acadèmia Europea l’ha fet el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, en un acte en el qual també han intervingut el president de l’AE, Lars Walloe, el regidor d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona, Gerard Ardanuy, el president de l’Institut d’Estudis Catalans, Salvador Giner, el director de la Fundació Catalana  per a la Recerca i la Innovació, Enric Claverol, i el director de l’àrea de Ciència, Recerca i Medi Ambient de l’Obra Social “la Caixa”, Enric Banda.

1  

Imatges

Fotografia de l'acte de presentació del hub de l'Acadèmia Europea a Barcelona

Fotografia de l'acte de presentació del hub de l'Acadèmia Europea a Barcelona 1049

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 60

`