• Degut al tall de la N-IIz, El Servei Català del Trànsit recorda que els vehicles de matèries perilloses tenen restringit el pas pels túnels del Bruc de l’A2 i els hi recomana utilitzar l’AP2 i l’AP7
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada la fase d’alerta del Pla especial d’emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT), per l’accident, aquest migdia, d’un camió que transportava sosa càustica en estat líquid a la N-IIz al Bruc (Anoia), en sentit Lleida. L’accident no ha provocat ferits de consideració ni afecta la població.
 
Les maniobres per aixecar i buidar la cisterna accidentada han començat a primera hora de la tarda. Està previst que un cop s’hagi buidat la cisterna accidentada aquesta serà remolcada. La tractora del camió accidentat serà transportada en grua. Aquestes tasques poden tenir una durada aproximada de tres hores. No hi ha previsió encara per l’hora d’obertura de la carretera N-IIz a la circulació de vehicles.
 
Segons una primera estimació de la fuita, haurien vessat entre 5.000 i 8.000 litres de sosa càustica en estat líquid. A conseqüència de la fuita, s’ha format un toll de contenció d’uns 2m de llarg per 0,5m d’ample, en direcció contrària a la situació dels pous d’abastiment d’aigua de la Urbanització Montserrat Park, motiu pel qual l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha considerat que les tasques de neteja es poden fer demà al matí (dimarts 18 de desembre de 2012). A més, com a mesura preventiva es senyalitzarà aquest toll per evitar incidents durant la nit.
 
Recordem, que a conseqüència de l’accident, la cisterna d’uns 25.000 litres ha patit una fuita, que els Bombers de la Generalitat han aconseguit taponar a les 14.13 hores. En la resolució d’aquest incident els Bombers han activat 12 vehicles, inclosos els Furgons de Risc Químic de Rubí i Mollerussa.
 
L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha estat activada i s’encarregarà de la recollida del producte vessat. Tot i que no hi ha risc pels pous d’abastiment d’aigua de la Urbanització Montserrat Park, aquesta mateixa tarda i fins que ho permetin les condicions de visibilitat es començarà a netejar la zona afectada pel vessament.
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) recorda que com a conseqüència d’aquest accident, la N-IIz continua tallada a l’alçada de El Bruc, en els dos sentits de la marxa, i no s’hi pot accedir des de l’autovia A-2, tal com ho indiquen els panells de missatgeria variable de l’SCT  a peu de carretera. A hores d'ara no hi ha previsió per al restabliment de la circulació.
 
D’altra banda, l’SCT informa que els camions de mercaderies perilloses tenen restringit l’accés pels túnels del Bruc de l’A2 i degut al tall de la N-IIz, ruta habitual d’aquest tipus de transport, els recomana utilitzar les autopistes AP2 i AP7. La resta de vehicles poden utilitzar l’autovia A2.