Direcció General de Comunicació

PUOSC

El Govern amplia el termini de presentació de sol·licituds del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya 2013-2016

query_builder   18 desembre 2012 14:56

event_note Nota de premsa

El Govern amplia el termini de presentació de sol·licituds del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya 2013-2016

  • L'Executiu acorda que es puguin presentar fins al 27 de febrer, en resposta a la petició feta pels ajuntaments davant les novetats que incorpora el pla
 
El Govern ha acordat avui ampliar fins al proper 27 de febrer el termini de presentació de sol·licituds del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya 2013-2016. El Consell Executiu ha aprovat avui el Decret pel qual es modifica l’article 9.2 del Decret 155/2012, de 20 de novembre, pel qual s’aproven les bases reguladores i d’execució del PUOSC 2013-2016.
 
El termini establert inicialment per presentar les sol·licituds finalitzava el 23 de gener de 2013. El Govern ha considerat convenient allargar-lo fins al 27 de febrer per donar resposta al gran nombre de peticions que han formulat els ajuntaments, ateses les novetats que incorpora la nova formulació del PUOSC.
 
Entre les novetats del pla, que torna a ser per a 4 anys, destaca la inclusió, per primera vegada, de les despeses corrents de reparacions, manteniment i conservació, previstes a la classificació econòmica de l’estructura dels pressupostos locals. Una mesura que persegueix un triple objectiu: contribuir a l’impuls local promovent accions de suport al sector de la construcció; alliberar despesa corrent dels ens locals per permetre destinar recursos a altres accions que garanteixin l’estat del benestar; i fomentar la cultura del manteniment de les inversions fetes abans de l’inici de les obres.
 
Altres novetats són la possibilitat de fer noves inversions sota criteris de prioritat: infraestructures bàsiques, obres ben dimensionades, garantia de viabilitat, mancomunació de serveis i creació de riquesa i llocs de treball. A més, augmenten els límits màxims de percentatge de subvenció per a cada actuació  per contrarestar la dificultat dels ens locals per acumular recursos propis o accedir a crèdits. Finalment, s’introdueix la Comissió de Valoració, que serà l’encarregada d’aplicar els criteris de selecció per a la línia d’inversions i de proposar a la Comissió de Cooperació Local de Catalunya la planificació i la formulació dels plans.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia