Empresa i Treball

INDÚSTRIA

Catalunya i Perú col·laboraran en els sectors d'urbanisme, ordenació territorial, medi ambient i transport

query_builder   19 desembre 2012 11:07

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Catalunya i Perú col·laboraran en els sectors d'urbanisme, ordenació territorial, medi ambient i transport

 
  • Els acords són fruit d’una reunió mantinguda aquesta setmana entre una delegació institucional de la Generalitat, encapçalada pel president d’Infraestructures.cat, Joan Lluís Quer, amb el Ministre de Vivenda, Construcció i Sanejament del Perú, René Cornejo, i de les trobades institucionals a diversos ministeris peruans.
 
  • La trobada s’emmarca en una missió empresarial al Perú centrada en els sectors d’infraestructures i medi ambient organitzada per Empresa i Ocupació, a través d’ACC1Ó, Territori i Sostenibilitat i Infraestructures.cat, en el marc del pla “Catalan Projects to the World”.
 
  • Perú compta amb una economia en creixement i ofereix oportunitats de negoci per a inversors estrangers en projectes d’infraestructures, habitatge i medi ambient.
 
 
La Generalitat de Catalunya i el govern de Perú col·laboraran en la posada en marxa de projectes conjunts en els sectors d’urbanisme, ordenació territorial, medi ambient i transport. Així ho han acordat aquesta setmana en una reunió mantinguda entre René Cornejo, Ministre de Vivenda, Construcció i Sanejament del Perú, i una delegació de la Generalitat al país andí encapçalada per Joan Lluís Quer, president d’Infraestructures.cat.
 
La reunió s’emmarca en una Missió Empresarial al Perú organitzada pel Departament d’Empresa i Ocupació a través d’ACC1Ó, que ha aplegat una quinzena de companyies catalanes dels sectors de les infraestructures i el medi ambient. Aquesta missió forma part del pla “Catalan Projects to the World”, desenvolupat conjuntament pels departaments d’Empresa i Ocupació i Territori i Sostenibilitat.
 
L’objectiu de la missió ha estat impulsar la participació d’empreses catalanes en les oportunitats de negoci al Perú, país que compta amb una economia en continu creixement (augment del PIB del 6,9% al 2011) i que actualment està realitzant esforços per atraure inversió estrangera per a projectes en infraestructures, habitatge i medi ambient.
 
Una bona part d’aquetes projectes estan finançats amb fons d’organismes multilaterals; per aquesta raó els participants a la missió també s’han reunit amb representants del Banc Mundial,  la Corporació Andina de Foment i el Banc Interamericà de Desenvolupament.
 
També s'han consolidat contactes amb ministeris com el de Transport i Comunicació, un organisme amb el qual Infraestructures.cat ja tenia un conveni de col·laboració en matèria viària, i s’ha elaborat un nou memoràndum d'entesa amb el Ministeri de Medi Ambient que ha aprovat el Govern aquesta mateixa setmana.
 
Trobada Empresarial Perú- Catalunya
 
Durant la missió s’ha celebrat la Trobada Empresarial Perú – Catalunya, on les empreses catalanes han mantingut prop d’un centenar de reunions amb 50 companyies peruanes amb l’objectiu de trobar possibles socis i entrar en aquest mercat d’una manera més efectiva.   
 
Les empreses catalanes que han viatjat al Perú són Construcciones Pérez Villora, Business Strenghts Engineering, Grupo Nova Energia, E3 Solinteg SL, Copisa Constructora Pirenaica, SA, Invall Energia Renovable SL, Idom Ingeniería y Sistemas, SA, Boma Inpasa, SLP, Construcciones Rubau, SA, IDP, Institut Geològic de Catalunya, Construcciones Caler, SA, Givasa, Pedelta i l’Incàsol.

2  

Fitxers adjunts

El president d'Infraestructures.cat, Joan Lluís Quer, en el marc de la Missió Empresarial al Perú.

El president d'Infraestructures.cat, Joan Lluís Quer, en el marc de la Missió Empresarial al Perú.
JPG | 1354

El president d'Infraestructures.cat, Joan Lluís Quer, i  René Cornejo, ministre de Vivenda, Construcció i Sanejament del Perú, durant la Missió Empresarial al Perú.

El president d'Infraestructures.cat, Joan Lluís Quer, i René Cornejo, ministre de Vivenda, Construcció i Sanejament del Perú, durant la Missió Empresarial al Perú.
JPG | 654