Territori

Es reobre el trànsit als carrers afectats per les obres d'FGC a l'entorn de l'avinguda d'Abat Marcet de Terrassa

query_builder   20 desembre 2012 11:50

event_note Nota de premsa

Es reobre el trànsit als carrers afectats per les obres d'FGC a l'entorn de l'avinguda d'Abat Marcet de Terrassa

Imatge dels carrers reoberts
  • El Departament de Territori i Sostenibilitat ha finalitzat les obres en superfície que han permès recuperar la vialitat original de l’avinguda i dels carrers de la Independència, de  l’Ancianitat i del Maestrat, un cop completada la construcció de l’estructura de la sortida d’emergència ubicada en aquest àmbit
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha finalitzat les obres a l’entorn de l’avinguda d’Abat Marcet que formen part del perllongament de la línia del Vallès d’FGC a Terrassa.
 
Això ha permès recuperar la configuració original del trànsit de vehicles i vianants de l’avinguda i dels carrers de la Independència, de l’Ancianitat i del Maestrat, així com el recorregut habitual dels autobusos afectats per aquests treballs.
 
Les obres que ara finalitzen, que es van reprendre la passada primavera, han inclòs l’execució de l’estructura d’una sortida d’emergència entre les estacions de Terrassa Estació del Nord i  Terrassa Nacions Unides, i la reurbanització d’aquest àmbit, de prop de 200 metres de longitud. En aquest sentit, s’ha recuperat el tram de vorera afectat per les obres, els carrils d’aparcament que havien quedat anul·lats, s’ha pavimentat la zona afectada i s’ha restablert la senyalització original. Per tal de garantir la seguretat en cas d’evacuació, s’ha considerat que l’accés de la sortida d’emergència ha d’estar a la vorera millor que a la calçada i, per tant, s’ha ampliat la cantonada nord-oest.
 
 
Les obres en la resta d’àmbits
 
Pel que fa a l’estat de les obres del perllongament de Terrassa, que inclou un nou tram de 4,5 km de línia i 3 noves estacions, actualment:
 
  • Terrassa Estació del Nord: s’estan excavant les terres que quedaven pendents del recinte de l’estació i demolint les obres provisionals executades que van permetre el pas de les tuneladores per aquest punt
 
  • Dipòsit de trens de Can Roca: s’està duent a terme la impermeabilització de la coberta de l’estructura per a procedir posteriorment al seu cobriment.
 
  • Galeries de connexió entre túnels: s’han iniciat els treballs previs per a les 4 connexions entre túnels al tram entre Terrassa - Rambla i Vallparadís Universitat.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3  

Fitxers adjunts

Imatge dels carrers reoberts

Imatge dels carrers reoberts
JPG | 168

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 372

Plànol

Plànol
JPG | 683