Territori

L'ATM acorda l'actualització de tarifes del transport públic per a l'any 2013

query_builder   21 desembre 2012 13:00

event_note Nota de premsa

L'ATM acorda l'actualització de tarifes del transport públic per a l'any 2013

·        S’actualitzen les tarifes que han de regir en el transport públic durant el 2013 amb un increment mitjà del 3,5%.
 
El Consell d’Administració de l’ATM de Lleida, reunit avui, ha acordat la revisió de tarifes que han de regir en el sistema tarifari integrat a partir de l’1 de gener de 2013 a cadascun dels títols de transport en aquest àmbit.
 
Així, l’increment aprovat de la tarifa mitjana ponderada (TMP) per al conjunt del sistema (títols integrats més els títols propis dels operadors, principalment el bitllet senzill, i els títols socials) és del 3,5%.
Taula 1
 
La revisió de preus acordada és inferior a l’augment mig autoritzat per la Comissió de Preus de Catalunya, situat en un 3,6% per al transport urbà.  Així mateix, aquesta revisió és propera a l’augment mig del l’IPC del grup Transport del mes de novembre, 3,1%, i  inferior a l’IPC del grup de Carburants i combustibles, 5,7% i a l’índex general de Catalunya 3,6%, publicats per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) el passat 13 de desembre.
 
En el quadre següent es pot veure els preus nominals dels diferents títols de transport que regiran l’any vinent i el seu augment respecte els preus actuals.
 
 
Taula 2
 
Pel que fa a famílies monoparentals i nombroses, els preus per al 2013 seran:
 
 
Taula 3
 
El preu, per a l’exercici 2013, de la T-MES bonificada per a les persones en situació d’atur que compleixin els requeriments establerts serà:
 
 
Taula 4
 
Finalment, el preu del bitllet senzill zonal de referència i monomodal per al 2013 serà:
 
 
Taula 5

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 160