Distintiu del president de la Generalitat
El president electe de la Generalitat, Artur Mas, prendrà possessió del càrrec dilluns vinent, 24 de desembre, a les 12.00 del migdia, en el decurs d’una cerimònia que tindrà lloc al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.
 
El president electe arribarà al Palau a les 11.00 hores i passarà revista a la formació de Gala dels Mossos d’Esquadra. A continuació, arribaran la resta de convidats a l’acte.
 
L’acte s’iniciarà amb la lectura, per part de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, del Decret de nomenament. A continuació, el president pronunciarà la fórmula de prometatge i se li imposarà el distintiu propi del càrrec.
 
Aquesta medalla va ser un encàrrec de la Generalitat republicana el 1932, durant el mandat de Francesc Macià. El primer president  a rebre-la en un acte de presa de possessió va ser Lluís Companys. El president Tarradellas la va custodiar durant tots els anys de l’exili fins a la restauració de la Generalitat, el 1980. El 25 d’abril d’aquell any, Tarradellas la va lliurar a Jordi Pujol, recuperant així una cerimònia estroncada per la dictadura.   
 
L’acte finalitzarà amb el parlament del president de la Generalitat, Artur Mas. Com a cloenda es cantarà l’Himne Nacional de Catalunya, interpretat pel Cor Jove de Sentmenat sota la direcció de Toni Santiago.
 

1  

Fitxers adjunts

Distintiu del president de la Generalitat

Distintiu del president de la Generalitat
JPG | 86