Servei Català de Trànsit

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 21 al 23 de desembre

query_builder   23 desembre 2012 20:07

event_note Nota de premsa

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 21 al 23 de desembre

 
Fins a les 20.00 hores d’aquest diumenge, no s’ha registrat cap accident mortal de trànsit a les carreteres i autopistes catalanes
 
L’SCT demana la màxima prudència a la xarxa viària durant aquestes festes de Nadal
 
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que la xarxa viària interurbana catalana no ha registrat cap accident mortal des de les 15.00 h del divendres, dia 21 de desembre, fins a les 20.00 h d’avui diumenge 23 de desembre.
 
Tot i això aquest matí hi ha hagut un accident entre dues motocicletes a la N-141c a Moià amb un ferit greu i un de lleu.  Ahir dissabte es va tenir constància de dos accidents més amb ferits greus: a primera hora del matí a la C-26 a Foradada, on hi havia boira densa, dos vehicles van topar i hi va haver un ferit greu i quatre de lleus; i al migdia, a l’AP-7 a l’altura de Santa Perpètua de Mogoda en un accident entre dos turismes i una motocicleta, el motorista va resultar ferit greu. 
 
Pel que fa a la mobilitat, aquest diumenge s’ha desenvolupat en general amb fluïdesa a les carreteres i autopistes catalanes i aquesta tarda només s’ha registrat 1 km de retenció a la C-32 a l'altura de Mataró en sentit nord per acumulació de vehicles a la sortida cap a la zona comercial i per una topada per encalç entre tres vehicles. A més s’ha hagut de tallar la C-32 a l’altura de Sant Vicenç de Montalt en sentit nord per un accident amb dos vehicles implicats sense ferits.
 
Convé destacar que avui, sobretot al llarg del matí, hi ha hagut  bancs de boira densa que han afectat l’autovia A-2 entre Soses i Montmaneu. A més, a primera hora de la tarda s’ha restringit el pas a vehicles pesants a la C-28 a Alt Àneu per un lleu despreniment de neu.
 
Dissabte la circulació va ser còmoda i fluïda a la majoria de vies. Només hi va haver afectacions de poca durada i intensitat a la C-26 a Foradada on es va haver de fer pas alternatiu per l’accident, a l’A-2 a Sant Joan Despí cap a Barcelona per un camió avariat al voral, a l’AP-7 a Santa Perpètua de Mogoda en sentit sud pel sinistre que va obligar a tallar la sortida de l’autopista a aquesta altura i també a la N-II a Vilassar de Mar que es van registrar 2 km de retencions en sentit nord al llarg del matí.
 
Divendres a la tarda convé destacar que es va obrir el carril bus-VAO de la C-58 a tots els vehicles, independentment del nombre d’ocupants, per tal de descongestionar l’autopista el Vallès i les dues Rondes. Les retencions màximes van ser de 6 km a la C-58, 18 km a la Ronda Litoral i 12,5 km a la Ronda de Dalt.  Un accident al migdia a la C-58 a l’altura de Ripollet en direcció nord que va tallar dos carrils va ser el causant d’aquestes complicacions. A les 17.00 h la situació es va normalitzar.
 
També divendres a la tarda, diverses incidències viàries van provocar afectacions a  l’A-2 a Cornellà de Llobregat, la C-32 a Sant Boi de Llobregat, la N-340 a l’Aldea, la C-42 a Tortosa i la C-17 a Canovelles.
 
 
A més, l’SCT demana que en tots els desplaçaments viaris que es facin durant aquetes festes nadalenques pel conjunt de la xarxa viària catalana s’extremi la precaució i l’atenció i remarcar la necessitat de no abaixar la guàrdia en cap moment durant la conducció. La mobilitat d’aquests dies festius es caracteritza principalment per trajectes curts que es fan per vies ja conegudes i aquest tipus de desplaçaments solen ser tant o més perillosos que els moviments principals i per això cal augmentar la prudència.
 
En cas de conducció amb condicions meteorològiques adverses, com boira o neu, es recorda que cal reduir la velocitat, augmentar la distància de seguretat entre vehicles, evitar avançaments, no frenar bruscament i  conduir amb suavitat per tal d’evitar accidents.
 

1  

Fitxers adjunts

NOTA DE PREMSA EN PDF

NOTA DE PREMSA EN PDF
PDF | 91