Interior

Interior participa un any més en el Saló de la Infància

query_builder   27 desembre 2012 08:56

event_note Nota de premsa

Interior participa un any més en el Saló de la Infància

El Departament d’Interior participarà, un cop més, en la 49a edició del Saló de la Infància de Barcelona, que tindrà lloc entre el 27 de desembre i el 4 de gener al recinte firal de Montjuïc.
 
El Departament disposarà d’un estand on es podran realitzar tot un seguit d’activitats i demostracions relacionades amb els seus àmbits d’actuació. En aquest sentit, la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments, la Direcció General de Policia, la Direcció General de Protecció Civil i el Servei Català de Trànsit han organitzat diversos tallers per acostar els infants al món de la seguretat i la prevenció.
 
Els nens podran disfrutar convertint-se en bombers i mossos d’esquadra, i a la vegada es conscienciaran de les conductes de risc i aprendran actituds i hàbits responsables.
 
Les activitats que oferirà el Departament són les següents:
 
Barra dels bombers. Baixar per la barra de bombers tal com fan els bombers en els seus parcs en el moment que sona la sirena.
 
Fes-te mosso/a, fes-te bomber/a. Elaboració del carnet infantil, que es lliurarà al final del recorregut d’activitats.
 
Descobreix l’empremta. Es revelen les empremtes de cada nen/a sobre un full en blanc.
 
Rocòdrom i tirolina. Activitat en què hauran d’escalar dalt d’un rocòdrom per després deixar-se lliscar per la tirolina.
 
El protagonista ets tu. Àrea on hi haurà alguns fotolooks perquè puguin ficar-hi la cara i fer-se fotografies.
 
Disfressat. Es disposarà de diferents equipacions tant dels mossos d’esquadra com dels bombers perquè es puguin disfressar.
 
Exposició de vehicles. Veure i pujar als vehicles dels bombers i dels mossos d’esquadra.
 
Projecció d’imatges. Espectaculars imatges dels cossos operatius del Departament d’Interior.
 
Fes-te veure. El Servei Català de Trànsit proposa descobrir, a través d’un recorregut lúdic, la importància de l’ús dels reflectors.
 
Aprèn a protegir-te en emergència, amb protecció civil. Tot jugant s’hauran d’activar els cossos operatius que intervenen en una emergència.
 
D’altra banda, també s’han organitzat activitats a l’exterior del recinte:
 
Demostracions de la feina dels bombers. Cada dia, al matí i la tarda, alguns grup d’especialistes o equipaments específics del cos de bombers faran una demostració del seu treball més específic.
 
Unitat Mòbil de Protecció Civil. Visites guiades per conèixer de la mà dels tècnics de Protecció Civil el funcionament del camió utilitzat com a centre de comandament avançat en les emergències.