• El cap de l’Executiu assegura en el missatge institucional de Cap d’Any que “no hi ha projecte nacional sense projecte social i no hi ha projecte social sense projecte nacional”
  • Artur Mas recorda que “una majoria de catalanes i de catalans vol construir un país nou” i assenyala que “el gran sentit d’un país nou és garantir el màxim benestar cívic, espiritual i material dels seus ciutadans”
  • El president anima a vèncer les dificultats “amb esperit de superació”, a salvar els obstacles “amb empenta i determinació” i a afrontar els reptes “amb compromís i passió”
Missatge institucional de Cap d'Any
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet aquest vespre el tradicional missatge de Cap d’Any, en el qual ha destacat que “no hi ha projecte nacional sense projecte social i no hi ha projecte social sense projecte nacional”. “Benestar i justícia al costat de les llibertats nacionals. Aquesta ha estat, és i serà la lluita de tantes i tantes generacions de catalanes i de catalans per al futur d'aquest país”, ha afirmat.
 
Des del Saló Mare de Déu de Montserrat del Palau de la Generalitat, el cap de l’Executiu ha remarcat que “una majoria de catalanes i de catalans vol construir un país nou” i ha afegit que “el gran sentit d’un país nou és garantir el màxim benestar cívic, espiritual i material dels seus ciutadans”.
 
Artur Mas ha manifestat, en aquest sentit, que a Catalunya “encarem ara pàgines transcendentals de la nostra història, amb el convenciment que ens portarà a viure en un país millor” i ha assenyalat que “el nostre deure i la nostra responsabilitat és deixar a les futures generacions un país del que es puguin sentir ben orgullosos”.
 
 
“Volem ser protagonistes del nostre destí”
 
El president de la Generalitat també ha assenyalat que a les darreres eleccions catalanes “vàrem comprovar que tenim un país compromès i ben viu; un país divers, plural, conscient del moment i il·lusionat amb el futur”. I ha afegit que l’alta participació que hi va haver "és un signe clar de vitalitat i de compromís, i de maduresa democràtica" i indica que “volem ser protagonistes del nostre destí, com a poble i com a societat, i que cadascú de nosaltres és una baula d’una cadena que té tot el sentit si hi som tots”.
 
El cap de l’Executiu ha dedicat bona part del missatge de Cap d’Any a la situació econòmica del país i ha demanat que “l’exigència, la gravetat i la duresa dels temps actuals no malmetin ni enterrin la nostra esperança”. En aquesta línia, el president ha animat les catalanes i els catalans a vèncer les dificultats “amb esperit de superació”, a salvar els obstacles “amb empenta i determinació” i a afrontar els reptes “amb compromís i passió”, perquè “qui està disposat a lluitar pot sortir-se’n o no, però qui no lluita, ja ha perdut”.
 
Durant el seu discurs, el president Mas ha explicat que els desitjos de bons propòsits que fan les persones quan comença un any nou “també valen per als països” i ha dit que, si ens ho preguntéssim, “probablement diríem que desitgem una Catalunya pròspera, capaç de generar riquesa, benestar i feina; capaç de reforçar la cohesió social de la seva societat; capaç de garantir una igualtat d’oportunitats real i, sobretot, capaç d’ocupar-se de les persones més febles”. Artur Mas ha afegit que “molts desitjaríem, a més, una Catalunya que pogués exercir la seva plena llibertat i en la que tota la ciutadania pogués decidir lliurement i en pau el nostre futur com a nació”.
 
Després de desitjar una bona entrada d’any a les catalanes i els catalans, el cap de l’Executiu ha clos el seu missatge demanant que “procurem, entre tots, que l’any nou sigui una mica millor que el que ara acaba; i que els nostres propòsits, tant personals com col·lectius, arribin a bon port”.
 
 
Nota: Adjuntem el text íntegre del missatge, així com dues fotografies de la gravació.
 
Les ràdios poden descarregar-se el missatge institucional a través de l’enllaç següent: http://fileman.catradio.cat/fileman/send.asp?a=pubdl&f=bmxvybpued%5C2012%5F12%5F30%5F21%5F00%5FMISSATGE++PG+CAP+D+ANY%2Emp3
 
També es pot descarregar el vídeo del missatge a través de l'adreça http://informatius.tv3.cat/ (usuari: missatge_president i contrasenya: president).
 
 

2  

Imatges

El president durant la gravació del missatge

El president durant la gravació del missatge 700

El president Mas durant la gravació del missatge

El president Mas durant la gravació del missatge 703

1  

Vídeos

Vídeo del missatge institucional de Cap d'Any

1  

Fitxers adjunts

Text del missatge de Cap d'Any del President

Text del missatge de Cap d'Any del President
PDF | 122