Direcció General de Comunicació

la consellera Neus Munté

La consellera Neus Munté agraeix a la societat catalana la solidaritat demostrada en la campanya de recollida de Joguines de Creu Roja

query_builder   5 gener 2013 15:30

event_note Nota de premsa

La consellera Neus Munté agraeix a la societat catalana la solidaritat demostrada en la campanya de recollida de Joguines de Creu Roja

  • La consellera de Benestar Social i Família ha visitat un dels punts de recollida de joguines de la campanya que Creu Roja Joventut ha endegat aquestes festes i que té l’objectiu d’arribar a gairebé 22.000 infants en situació de vulnerabilitat
  •  La consellera també ha visitat un Servei d’Acolliment i Recuperació per a dones en situació de violència masclista i per als seus fills i filles
La consellera Neus Munté durant la seva visita a Creu Roja
Aquest migdia la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha visitat la seu de Creu Roja a Cornellà, un dels punts de recollida de joguines de la campanya que organitza Creu Roja Joventut i que compta un any més amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Sota el lema Apropa’ns a la il·lusió! Un gest, una joguina, la campanya pretén fer arribar un regal a 22.000 infants en situació de vulnerabilitat.
 
La consellera de Benestar Social i Família ha volgut “agrair la tasca de voluntàries i voluntaris de l’entitat” i els ha felicitat per l’èxit d’aquesta edició i pels 20 anys de trajectòria d’aquesta iniciativa. Així mateix, la consellera ha celebrat la “resposta solidària de famílies, entitats i empreses del nostre país que han col·laborat en la campanya”. Neus Munté ha reiterat el “compromís del govern per prioritzar l’atenció i la protecció de la infància” i la voluntat de “seguir treballant colze a colze amb les entitats i les administracions” amb aquest objectiu.
 
Un equip de quasi 1.500 persones voluntàries han participat en aquesta edició de la campanya de recollida de joguines de Creu Roja Joventut, que enguany ha arribat a 309 municipis catalans. La Generalitat hi ha donat suport a través de la difusió de la iniciativa i cedint un espai al Palau Robert de Barcelona per a la recollida de joguines. Només en aquest punt s’hi ha recollit més de 500 joguines.
 
La consellera Munté ha destacat que “el joc és un dret fonamental dels infants” i que la resposta de la ciutadania en aquesta i altres campanyes per “fer possible la il·lusió i la màgia per a tots els infants, és una mostra de la cohesió social del nostre país, que hem de saber mantenir”.
 
Neus Munté: “La tasca dels professionals és fonamental, però també és bàsica la implicació de tota la societat en la lluita contra la violència masclista”
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, havia visitat prèviament un dels Serveis d’Acolliment i Recuperació (SAR) per a dones en situació de violència masclista que gestiona la Secretaria de Família del Departament. Munté ha volgut desitjar bona diada de Reis a les mares, a les nenes i als nens que viuen en aquesta llar. Així mateix, la consellera s’ha reunit amb l’equip de professionals d’aquest servei presents en aquell moment, per interessar-se per la seva tasca i “per agrair-los la feina d’atenció, assistència i recuperació que fan amb aquestes famílies”. En aquest sentit, la consellera ha volgut destacar que “la tasca dels professionals és fonamental i extraordinària, però també és bàsica la implicació de tota la societat en la lluita contra la violència masclista i hem de seguir avançant en aquest sentit”.
 
Els SAR són serveis especialitzats, residencials i temporals que ofereixen acolliment i atenció integral per possibilitar el procés de recuperació i reparació a les dones i a les seves filles i fills a càrrec, que requereixen un espai de protecció a causa de la situació de risc motivada per la violència masclista, tot vetllant per la seva autonomia.

L'accés a aquest servei d'acolliment s'efectua mitjançant la proposta dels serveis socials d'atenció primària dels ens locals, en coordinació amb la Unitat d'Actuacions en matèria de Violència Familiar de la Secretaria de Família partint de la valoració de la necessitat, i de l'acceptació voluntària per la dona i disposen d'un equip de professionals especialitzats per atendre aquestes situacions.
 

2  

Fitxers adjunts

Foto de la consellera Neus Munté

Foto de la consellera Neus Munté
JPG | 1001

Foto de la consellera Neus Munté

Foto de la consellera Neus Munté
JPG | 766