Cultura

Comença la 17a edició del cicle de Cinema Infantil en Català CINC

query_builder   11 gener 2013 14:10

event_note Nota de premsa

Comença la 17a edició del cicle de Cinema Infantil en Català CINC

  • 35 localitats acolliran enguany les pel·lícules del CINC
  • El CINC amplia l’oferta de cinema infantil en català existent al mercat i potencia l’hàbit de consumir productes cinematogràfics en català, gràcies a una programació atractiva, una política de preus baixos i una oferta que arriba a tot el territori
Cicle de Cinema Infantil en Català
Aquest cap de setmana comença als cinemes de Catalunya la 17a edició del cicle de Cinema Infantil en Català CINC, organitzat pel Departament de Cultura. Un total de 35 localitats catalanes acolliran les sessions cinematogràfiques adreçades als infants que es duran a terme els caps de setmana de gener a març.
 
El CINC amplia l’oferta de cinema infantil en català existent al mercat i potencia l’hàbit de consumir productes cinematogràfics en català, gràcies a una programació atractiva, una política de preus baixos i una oferta que arriba a tot el territori.
 
L’oferta s’amplia en aquesta edició amb la participació per primera vegada de Falset. El CINC es programarà a Agramunt, Almacelles, Badalona, Balaguer, Barcelona, Bellpuig d’Urgell, Berga, Cervera, el Vendrell, Falset, Figueres, Girona, Granollers, Juneda, l'Hospitalet de Llobregat, la Bisbal d’Empordà, la Seu d’Urgell, Lleida, Mequinensa, Mollerussa, Montblanc, Castell-Platja d’Aro, Ripoll, Reus, Roquetes, Rubí, Sant Celoni, Solsona, Sort, Tamarit de Llitera, Tarragona, Tàrrega, Tremp, Vila-seca i Vielha e Mijaran.
 
Podeu consultar les programacions de cada municipi seguint el següent enllaç.
 
 
Més de 350.000 espectadors a Catalunya al llarg d’aquests anys
 
Aquesta iniciativa va néixer a Lleida i les seves comarques l’any 2001, gràcies a la col·laboració del Departament de Cultura amb els exhibidors, i s'ha anat estenent a altres poblacions. Al llarg d’aquests anys, el CINC s’ha anat consolidant tant en nombre d’espectadors com de localitats.
 
El passat 2012 el CINC va superar els 71.000 espectadors, el màxim nombre d’espectadors anuals fins ara. Des dels seus inicis ha comptat amb més de 350.000 espectadors.
 
El CINC és una iniciativa del Departament de Cultura a través de la Direcció General de Política Lingüística, que compta amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística, Ocine, Institut Municipal Progrés i Cultura de Balaguer (IMPIC), Circuit Urgellenc, Ajuntament de Reus, Ajuntament de Rubí, Ajuntament de Sort, Ajuntament de Tamarit de Llitera, Ajuntament de Vielha e Mijaran, Ajuntament d’Almacelles, Ajuntament de Falset, Ajuntament de Cervera, Consell Comarcal de la Segarra, Foment Targarí, Megacine Badalona, Cinemes Girona de Barcelona, Espai Funàtic de Lleida, Filmax Granvia Hospitalet de Llobregat, Ajuntament de Montblanc, Ajuntament de Ripoll, Ajuntament de Solsona, Consell Comarcal del Solsonès, Cinemes Guiu de la Seu d’Urgell, l’Ajuntament de Juneda, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Tremp, Amics del Cinema de la Vall de Ribes, Espai Cultural La Lira de Tremp, Mollerussa Comercial i Orfeó Reusenc.
 
`