• El conseller de la Presidència considera “inquietants” les declaracions de determinats dirigents polítics davant una proposta “radicalment democràtica” perquè el poble de Catalunya pugui decidir
  • Francesc Homs ha fet aquestes declaracions en el marc de la Festa dels Tonis 2013 de Taradell, a la comarca d’Osona, en què s’ha lliurat el Toni d’Honor a Òmnium Cultural
Homs i Casals
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat avui que el Govern farà “tot el que estigui al seu abast” per “eixamplar” la majoria a favor de la declaració sobiranista que es debatrà en el primer ple de la legislatura al Parlament el proper 23 de gener.
 
“La prioritat és que el poble de Catalunya pugui ser consultat”, ha explicat Homs. Per aquest motiu, ha afegit, el compromís “inequívoc” del Govern és “ampliar a més forces polítiques” el suport amb què ja compta el document per part de CiU i ERC.
 
En aquest sentit, el conseller s’ha mostrat convençut que l’acord dels partits és possible davant una proposta “radicalment democràtica” com aquesta, perquè si no “no seria explicable davant del conjunt de la ciutadania”.
 
“Es tracta de poder consultar el poble de Catalunya sobre el seu futur”, ha subratllat Homs, “i vull pensar que trobarem la manera que les forces polítiques, especialment aquelles de llarga tradició democràtica, hi siguin en aquesta declaració. Això val òbviament també per al partit socialista”, ha dit Homs.
 
Declaracions “inquietants” d’alguns dirigents polítics

El conseller ha qualificat d’”inquietants” les reaccions de determinats responsables polítics espanyols a una proposta “rotundament i essencialment democràtica”.
 
“Inquieta que hi hagi aquest rebuig per part d’alguns dirigents polítics quan el que es planteja és el que el poble de Catalunya pugui decidir”, ha assenyalat. “Cadascú farà òbviament el que consideri mes oportú, no hi ha cap prejudici des d’aquest punt de vista. El compromís està en que el poble de Catalunya pugui ser consultat”.
 
Festa dels Tonis de Taradell 2013

Homs ha fet aquestes declaracions en el marc de la Festa dels Tonis 2013 de Taradell, a la comarca d’Osona, en què s’ha lliurat el Toni d’Honor a Òmnium Cultural en reconeixement a la tasca de l’entitat per la cultura rural.
 
El conseller ha vinculat aquest premi al de l’edició de l’any passat, que va recaure en l’empresa Casa Tarradellas per la seva emprenedoria econòmica. “Són dues cares de la mateixa moneda”, ha assegurat Homs, ja que cultura i economia “es necessiten per tirar endavant el país”.
 
El guardó l’ha recollit la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, de qui Homs n’ha destacat “la tenacitat, el compromís i la manera de fer”.

5  

Imatges

Homs lliura el Toni d'Honor a Muriel Casals

Homs lliura el Toni d'Honor a Muriel Casals 310

Francesc Homs a la Festa dels Tonis de Taradell

Francesc Homs a la Festa dels Tonis de Taradell 487

El conseller Francesc Homs a la Festa dels Tonis de Taradell

El conseller Francesc Homs a la Festa dels Tonis de Taradell 376

Homs a la Festa dels Tonis de Taradell

Homs a la Festa dels Tonis de Taradell 445

Homs i Casals en la festa dels Tonis de Taradell

Homs i Casals en la festa dels Tonis de Taradell 391