El Consell Executiu ha aprovat els nomenaments següents:
Departament de la Presidència
Roger Albinyana i Saigí, secretari d’Afers Exteriors
Nascut a Barcelona l’any 1980.
Economista. Màster en Història Econòmica per la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Ha cursat el programa de lideratge Vicens Vives a ESADE, així com nombrosos cursos sobre Relacions Internacionals oferts pel Consell d’Europa, l’OTAN, l’OSCE i l’ASEF.
El 2002 i el 2003 va formar part com a membre observador de la Convenció per al futur d’Europa que es va encarregar de la redacció del Tractat Constitucional Europeu. Ha participat en diferents missions d’observació electoral a Hondures, Azerbaidjan, Ucraïna, Macedònia i Geòrgia.
Entre 2004 i 2008 va ser el president de la Joventut Liberal Europea i membre de la direcció del Partit Liberal Demòcrata Europeu (ALDE). Entre 2008 i 2010 va ser director de la Fundació privada Cercle d’Estudis Sobiranistes. Des de 2011 és el director del programa de suport a la Unió per la Mediterrània de la Generalitat de Catalunya.
Militant de Convergència Democràtica de Catalunya des de 1997, és membre del seu Comitè Executiu Nacional des de 2012, coordinador de Relacions Internacionals des de 2011, i conseller nacional des de l’any 2000. A la Joventut Nacionalista de Catalunya va ser vicesecretari general del 2006 al 2008. El 2004 va ser candidat a les eleccions al Parlament europeu per CiU.
És autor del llibre Un liberal a la Xina (juny 2010) i coautor del llibre Una política exterior per a Catalunya, 2010-2020 (novembre 2010).
Joan Vidal de Ciurana, director general de Coordinació Interdepartamental
Nascut a Barcelona l’any 1971.
Administració i Direcció d’Empreses i MBA per ESADE. Durant 10 anys treballa a l’empresa privada en els àmbits de la banca, la indústria i la cultura.
Ha estat director gerent d’Òmnium Cultural durant 4 anys, sota la presidència de Jordi Porta. Entre 2008 i 2010 ha estat membre del Consell Assessor de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.
Des de desembre de 2010 és el cap de l’Oficina del President de la Generalitat.
És membre de l’executiva local de Convergència Democràtica de Catalunya de Sant Cugat del Vallès des de 2008 i del secretariat nacional de la sectorial de cultura i, des de 2012, conseller nacional.
Gerard Figueras i Albà, director del Consell Català de l’Esport
Nascut a Vilanova i la Geltrú l’any 1982.
Llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Màster en Màrqueting i Comunicació Política per Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Diploma de Postgrau en Govern Electrònic i TIC per l'Institut d'Educació Contínua (IDEC) de la UPF.
Diputat al Parlament de Catalunya durant la IX legislatura per Convergència i Unió, ha estat president de la Comissió de Polítiques de Joventut, membre de les Comissions d'Acció Exterior i de la Unió Europea; de Cooperació al Desenvolupament, i d'Ensenyament i Universitats.
Entre 2008 i 2012 és el president de la Joventut Nacionalista de Catalunya. Des de 2011 és tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Turisme, Comerç, Comunicació, Premsa i Joventut a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i diputat comarcal al Consell Comarcal del Garraf.
Departament d’Economia i Coneixement
Olga Tomàs Huerva, directora de serveis del Departament d’Economia i Coneixement
Nascuda a la Pobla de Segur l’any 1958.
És llicenciada en Enginyera industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
Des de gener de 2011 ocupava el càrrec de directora de Serveis del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.
Diplomada en el Programa de Funció Directiva a les organitzacions públiques i privades, compta amb una experiència àmplia a l’Administració. Va ser responsable dels Sistemes d’Informació del Departament d’Indústria i Energia (1990-1995); gerent de l’Oficina de Gestió Unificada per a Activitats Empresarials (1995-2000); directora de Serveis del Departament de Treball i Indústria (2000-2003); directora de Serveis del Departament de Comerç, Turisme i Consum (2003-2005), i subdirectora de Coordinació Administrativa de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) (2005-2008).
Departament d’Empresa i Ocupació
Antoni Maria Grau Costa, director general d’Indústria
Nascut a Barcelona l’any 1961.
Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i Mestratge en Direcció d’Empreses, Executive MBA per EADA.
El 1985 inicia la seva trajectòria professional a l’empresa familiar Aleaciones de Metales Sintetizados (AMES), del sector de la pulvimetal·lúrgia. Entre 1987 i 1990 ocupa el càrrec de director de Qualitat de la multinacional italiana Laboratorios AUSONIA. El 1990 s’incorpora a l’empresa catalana NOVOTECNIC Europa en el càrrec de director de fàbrica i direcció financera. Entre 1996 i 2001 és director general de la corporació PAVER, empresa familiar del sector de la metal·lúrgia.
Entre 2003 i 2005 ha estat director general de l’Institut Català de Tecnologia-ICT, fundació dedicada als serveis de formació, informació sobre normativa, assessorament empresarial, robòtica i desenvolupament de CAD-CAM i a la promoció de nous serveis professionals de les TIC.
Entre 2003 i 2008 ha ocupat el càrrec de director general de l’empresa ICTnet, especialitzada en serveis de connectivitat per a professionals i empreses, i en la gestió de comunitats d’experts.
Des del 2001 i fins l’actualitat ha estat director general del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya i de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya. Durant aquesta etapa ha impulsat projectes com la creació de l’Observatori de la Competitivitat de la Indústria Catalana, el servei d’emprenedoria innovadora ENGINOVA, o la creació de l’Agència de Qualificació dels Professionals de l’Enginyeria (AQPE), entre d’altres
Departament de Cultura
Jordi Sellas i Ferrés, director general de Promoció i Cooperació Cultural
Nascut a Olot l’any 1977.
Llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Consultor en Màrqueting i Comunicació especialitzat en cultura i mitjans de comunicació.
Ha estat director fundador del Club TR3SC, director de màrqueting del Grup Focus, tècnic superior de promoció de la UAB i director de comunicació del grup radiofònic Ona Catalana. Ha assessorat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el Piccolo Teatro di Milano i altres institucions públiques i privades en l'àmbit del màrqueting i els nous models de comunicació.
Imparteix classes sobre màrqueting y gestió cultural de forma habitual a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Ramon Llull (URL) i la SDA Bocconi de Milano.
És coautor del llibre Màrqueting de les Arts Escèniques. Creació desenvolupament de públics, editat per Gescènic l’any 2009.
Fins ara ha estat director de l’Àrea Digital i de Nous Negocis del Grup RBA.
Presenta i dirigeix el programa Generació Digital de Catalunya Ràdio i de Televisió de Catalunya.
Laura Borràs Castanyer, directora de la Institució de les Lletres Catalanes
Nascuda a Barcelona l’any 1970.
És llicenciada en Filologia Catalana (1993) i doctora cum laude en Filologia Romànica (1997) per la Universitat de Barcelona (UB) per la tesi Formes de la follia a l’Edat Mitjana. Estudi comparat de textos literaris i representacions iconogràfiques, amb títol de Doctorat Europeu (1997) i Premi Extraordinari (1998) de la Divisió de Ciències Humanes i Socials de la Universitat de Barcelona.
Des de fa 19 anys és professora a la UB, on actualment imparteix Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. També és professora del Màster de Formació del Professorat del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura. Els darrers 15 anys ha combinat la docència amb l’e-learning i el blended learning de literatura desenvolupant el terreny de l’Open and Distance Learning (ODL).
Des de l’any 2000 dirigeix Hermeneia, Grup de Recerca Consolidat de la Generalitat, que integren professors d’universitats europees i americanes i que estudia les connexions entre els estudis literaris i les tecnologies digitals. Ha estat guardonada per la seva trajectòria amb la Distinció de Jove Investigador de la Generalitat de Catalunya (2001-2005).
Des de 2007 és la directora acadèmica del Màster en Literatura en l’era digital, de la UB i el Grup 62. També és la directora acadèmica de l’Organització Filològica d’Estudis Literaris i Artístics (OFELIA). Des de 2008 és ponent a les Doctorials, les jornades de formació per a futurs doctors. Els cursos 2010-2011 i 2011-2012 ha estat Visiting Professor de la Kingston University de Londres.
El 2012 va ser nomenada comissària del Centenari Sales, Calders, Tísner. Forma part del jurat del Premi Sant Jordi de novel·la, del Premi Ramon Llull i del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Ha pronunciat conferències en diferents universitats del món i ha publicat nombrosos llibres, articles i treballs sobre literatura contemporània, teatre, cinema i literatura.