Direcció General de Comunicació

El Govern destinarà 25,5 milions per millorar la competitivitat de les explotacions agràries

query_builder   15 gener 2013 16:54

event_note Nota de premsa

El Govern destinarà 25,5 milions per millorar la competitivitat de les explotacions agràries

 
  • El Consell Executiu ha aprovat la partida de la convocatòria d’ajuts del Contracte Global d’Explotació (CGE) corresponent al 2013, destinats a fomentar la modernització, el rejoveniment i la professionalització del sector
 
  • Gràcies als ajuts del CGE, 354 joves emprenedors van instal·lar una explotació agrària a Catalunya l’any passat
 
El Govern de la Generalitat destinarà 25,5 milions d’euros aquest 2013 al sector agrari català a través del Contracte Global d’Explotació. Es tracta d’ajuts destinats a fomentar la modernització, el rejoveniment i la professionalització del sector, així com els mètodes de producció agrícola sostenibles i de protecció del medi ambient. El Consell Executiu ha donat llum verd avui a la partida, que anirà a càrrec dels exercicis pressupostaris de 2013, 2014 i 2015.
 
La convocatòria dels ajuts del Contracte Global d’Explotació és una aposta important del Govern per les explotacions agràries del país, especialment rellevant en el context de crisi econòmica actual, ja que contribueix a la creació de llocs de treball i a la dinamització econòmica del sector. De fet, l’any passat un total de 354 joves emprenedors catalans van poder instal·lar una explotació agrària gràcies a una de les línies d’ajuts del CGE, a la qual el Govern va aportar 4,4 milions d’euros i que va acabar generant una subvenció total d’11,58 milions.
 
La convocatòria d’enguany preveurà les línies d’ajut següents, que es gestionen a través de dos procediments:
 
General:
  • Instal·lació de joves agricultors
 
  • Modernització de l’explotació agrària
 
  • Diversificació cap a activitats no agrícoles
 
Abreujat:
  • Indemnització compensatòria en zones de muntanya i indemnització compensatòria en zones desfavorides fora de les de muntanya
 
  • Ajuts a mesures agroambientals
 
  • Foment de la ramaderia ecològica.
 
 
Els ajuts associats al Contracte Global d’Explotació s’emmarquen en el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2007-2013. Estan cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i per fons estatals del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. En concret, l’aportació dels fons FEADER el 2013 serà de 24,6 milions d’euros, i de 18,8 milions més a través del Govern espanyol. D’aquesta manera, el sector agrari català rebrà una injecció pública de 68,9 milions d’euros.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia