Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Enxampat in fraganti un furtiu que utilitzava paranys il·legals per caçar animals

query_builder   16 gener 2013 14:02

event_note Nota de premsa

Enxampat in fraganti un furtiu que utilitzava paranys il·legals per caçar animals

Llaç utilitzat per atrapar il.legalment a la fauna
Llaç utilitzat per atrapar il.legalment a la fauna
Efectius del cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van interceptar aquest dilluns, 14 de gener de 2013, un furtiu quan es disposava a retirar uns estris de caça il·legal per a tot tipus de animals.
 
Els agents estaven realitzant un servei especial d’antifurtivisme al paratge anomenat Bosc del Castell, del terme municipal de Montornès del Vallès, en el decurs del qual van poder observar la presència del que semblaven llaços per a la captura de fauna, distribuïts en diversos passos de fauna, al voltant d’una tanca metàl·lica. També van observar així mateix una persona manipulant-los per comprovar si hi havia atrapades captures.
 
Un cop identificada la persona, es van enretirar els estris i es va comprovar que efectivament es tractava de llaços per capturar fauna construïts a base de cable d’acer i sense topall.
 
El llaç sense topall és un mètode de caça il·legal, ja que es tracta d’un mètode no selectiu destinat a la captura de fauna que provoca la mort de l’animal capturat. Atesa la tipologia dels llaços i la seva ubicació, es destinaven a la captura de qualsevol tipus d’animal. Aquesta activitat és prohibida per la Llei 3/1988, de 4 de març, de protecció dels animals. Durant la intervenció, els Agents van comissar cinc llaços sense topall que van depositar a l’Oficina Comarcal del Vallès Oriental dels Agents Rurals.
 
Aquesta activitat pot arribar a ser molt perjudicial per a la fauna salvatge, perquè representa una captura no selectiva de tota mena de mamífers salvatges. Aquests fets poden ser constitutius d’un delicte contra la fauna.

1  

Fitxers adjunts

Fotografia d'un dels llaços

Fotografia d'un dels llaços
JPG | 1976