Servei Meteorològic de Catalunya

Precipitacions extenses i molt abundants

query_builder   17 gener 2013 11:25

event_note Nota de premsa

Precipitacions extenses i molt abundants

 
A partir de divendres al vespre i fins diumenge al matí es preveu un episodi de precipitacions que afectaran a bona part del país, i que acumularan quantitats molt abundants.
 
La cota de neu estarà molt alta a l’inici de l’episodi, i baixarà al llarg de dissabte a la tarda.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que, segons indiquen els models meteorològics, entre divendres 18 al vespre i dissabte dia 19 al matí la depressió situada al nord-oest de les illes Britàniques baixarà de latitud i s’ubicarà al nord de la península Ibèrica, entrant pel mar Cantàbric. Posteriorment, aquesta depressió tendirà a desplaçar-se cap a l’est fins deixar enrere la península durant diumenge 20.
 
Aquesta situació meteorològica portarà precipitacions a bona part Catalunya. S’iniciaran divendres a primera hora i afectaran amb intensitat feble de manera dispersa a la meitat oest i al terç nord del país durant tota la jornada. Fins i tot és possible alguna gota a altres punts del país. La cota de neu anirà pujant des dels 1400 metres fins els 2000 al llarg del dia.
 
A partir de divendres al vespre les precipitacions s’intensificaran al nord-oest del país i tendiran a estendre’s a qualsevol punt del territori. A partir d’aleshores i fins diumenge al matí es preveuen precipitacions extenses a Catalunya d’intensitat entre feble i moderada. Es podran acumular quantitats de més de 50 mm, especialment al Pirineu, al Prepirineu i al Prelitoral sud. Al vessant sud del Pirineu i Prepirineu Occidental fins i tot és possible que localment s'acumulin més de 100 mm.
La cota de neu al baixarà al llarg de dissabte.  Passarà dels 2000 metres inicials fins a 800 metres al vessant nord del Pirineu, 1200 metres a la resta del Pirineu Occidental i fins a 1400 metres al Pirineu Oriental.
 
Amb aquesta predicció el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un Preavís de Situació Meteorològica de Perill per Acumulació de Pluja pel dissabte 19.
 
Més informació a www.meteo.cat o a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat
 
 
Servei Meteorològic de Catalunya
17 de gener de 2013

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 44