La titular de Benestar Social i Família ha presidit la presentació de la nova marca Salut Mental Catalunya que agrupa les entitats FECAFAMM i AMMFEINA, dos referents en aquest àmbit a Catalunya

Foto de l'acte
 
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha presidit aquesta tarda la presentació de Salut Mental Catalunya, la nova marca que comparteixen la Federació catalana d'associacions de familiars i persones amb problemes de salut mental (FECAFAMM) i l’Agrupació Catalana d’Entitats per la inserció laboral de persones amb malaltia mental (AMMFEINA). La marca neix amb la voluntat de reforçar els projectes d’ambdues entitats, tot compartint estratègies i optimitzant recursos.
 
La consellera ha remarcat que “el naixement d’aquesta marca és una evolució natural d’aquestes dues entitats, ja que fa temps que col·laboren estretament i coincideixen en els seus objectius i línies estratègiques”. Munté ha destacat que FECAFAMM i AMMFEINA són avui un referent en el camp de la salut mental a Catalunya i ha qualificat la nova marca “com un èxit pel col·lectiu de persones que atenen i també pel conjunt del país”.
 
La titular de Benestar Social i Família ha recordat que la resposta als problemes de salut mental “va més enllà dels tractaments mèdics i que cal abordar-los també des dels àmbit social i laboral”. Munté ha insistit que “és feina de tothom garantir oportunitats a les persones amb trastorn mental i assegurar que poden desenvolupar al màxim les seves capacitats”. La consellera ha afegit que “en aquest tractament social cal que ens hi sumem tots: Administracions, Tercer Sector, empreses i el conjunt de la ciutadania en general per donar respostes”
 
La periodista Ariadna Oltra ha conduït l’acte, que ha comptat amb les intervencions del president de la Federació Salut Mental Catalunya, Xavier Trabado, la presidenta d’AMMFEINA Salut Mental Catalunya, Anna Cohí. Durant la presentació, Begoña Roman, professora d’Ètica de la UB i presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya, ha pronunciat una breu conferència sobre drets humans i salut mental i la implicació de la societat civil en el treball conjunt en aquest àmbit.
Federació Salut Mental Catalunya i Ammfeina Salut Mental Catalunya
 
FECAFAMM, que passa a anomenar-se Federació Salut Mental Catalunya, es creà al 1996 per unir els esforços de les associacions que ja existien a Catalunya. La Federació aglutina 60 entitats de tot Catalunya de persones amb problemes de salut mental, familiars i amics. Dóna serveis a les entitats federades, a la població en general, treballa per a la inclusió social de les persones amb trastorns mentals i per la millora de les polítiques públiques dirigides a aquest col·lectiu.
 
AMMFEINA, que a partir d’avui s’anomena Ammfeina Salut Mental Catalunya, va ser creada el 2005, aglutina 30 entitats no lucratives d’arreu de Catalunya que treballen per a la inserció al mercat laboral de persones amb trastorn mentals greus. Les entitats agrupades ofereixen recursos, programes de suport, serveis i empreses socials adreçats a més de 2.500 persones amb trastorns mentals greu o sever.
 
Per acabar, la consellera Neus Munté ha destacat que “Salut Mental Catalunya no és només un nom, un logotip o una marca, és un procés viu i molt més complex. La marca s’omple de significats en parlar del seu objectiu i del nostre país, al qual volem donar més força en l’àmbit de la cohesió social”.