• En una entrevista a Ràdio 4 el conseller de la Presidència denuncia la intenció “absurda” del Govern espanyol “d’acabar acotant o fins i tot impedit” l’acció exterior de la Generalitat
 
  • Homs assegura que l’Estat “té marge” de maniobra per flexibilitzar l’actual objectiu de dèficit del 0,7 per cent, una xifra “inassolible” que obligaria a “retallar el que no està escrit”
 
 
 
“La presència exterior avui està mes justificada que mai, per una qüestió fins i tot de supervivència col·lectiva”. El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha ratificat avui en una entrevista a El matí a 4 bandes de Ràdio 4 que el Govern de la Generalitat mantindrà i intensificarà la seva acció exterior per contribuir a internacionalitzar els sectors productius del país.
 
“Avui l’economia catalana per on s’aguanta, per on té un punt de sortida? Per tots aquells sectors productius que estan internacionalitzats”. És en aquest sentit que, davant la intenció “absurda” del Govern espanyol “d’acabar acotant o fins i tot impedit” l’acció exterior de la Generalitat, Homs ha volgut deixar clar que  “el Govern de Catalunya vol, en la mesura que pugui, ajudar aquesta economia que pot tirar endavant, la que s’internacionalitza”.
 
D’altra banda, el conseller de la Presidència ha subratllat que el Govern espanyol “té marge” de maniobra per reduir l’objectiu de dèficit actual, situat en el 0,7 per cent, una xifra “inassolible” que obligaria a “retallar el que no està escrit”. “No cal esperar que Brussel·les doni encara una segona onada de respir o de flexibilitat a les administracions públiques espanyoles”, ha remarcat. I ha denunciat: “l’Administració central de l’Estat, que gasta un munt de diners en defensa i en coses que no configuren les prestacions de l’estat del benestar, disposa de diners, i en canvi les comunitats, que assumim sanitat, serveis socials, ensenyament, transport públic... ens obliguen a retallar més. És el mon una mica al revés”.