Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura estableix la veda de pesca d'arrossegament a Catalunya

query_builder   30 gener 2013 10:47

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura estableix la veda de pesca d'arrossegament a Catalunya

 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha publicat avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’Ordre per la qual s’estableix períodes de veda per a la modalitat de pesca d’arrossegament en determinades zones del litoral de Catalunya durant l’any 2013.
 
L’objecte d’aquesta Ordre és l’aturada biològica de la modalitat d’arrossegament dels ports de Llançà, El Port de la Selva, Roses, Palamós, Blanes i Arenys de Mar. Les aturades biològiques han estat un dels eixos d’actuació de la Política Pesquera Comuna (PPC) de la Unió Europea (UE) en relació amb la reducció de l’esforç pesquer, i han facilitat la reproducció i la supervivència durant els estadis de repoblament d’alevins d’algunes de les espècies objectiu de l’arrossegament i altres modalitats pesqueres. A Catalunya i a la resta del Mediterrani aquest tipus de mesures de gestió pesquera s’estan duent a terme amb efectivitat contrastada des de l’any 1991.
 
Per a l’any 2013 s’ha previst un calendari de vedes progressiu que s’inicia aquest mes de gener a les costes gironines, amb l’objectiu de protegir els alevins de gamba, i es desplaça en temps i en latitud cap a les comarques de Tarragona en defensa de l’etapa reproductiva de les principals espècies de peixos que són objecte de la modalitat de pesca d’arrossegament.
 
L’establiment de les aturades ha estat consultat i consensuat amb el sector pesquer català.
 
Així, dins les aigües interiors de Catalunya i per a la de pesca d’arrossegament, s’estableix per a enguany les zones i els períodes de veda següents:
 
Zona 1.- Àrea marítima compresa entre la frontera amb França i la demora de 117º traçada des d’un punt de 42º 2,55’ de latitud nord i 3º 13,8’ de longitud est, des del 4 de febrer fins al 6 de març, ambdós inclosos.
 
Zona 2.- Àrea marítima compresa entre el límit sud de la Zona 1, i la línia que uneix el punt de 41º 43,503’ de latitud nord i 2º 56,650’ de longitud est, amb el punt de 41º 35,005’ de latitud nord i 3º 15,653’ de longitud est i amb el punt de 41º 33,945’ de latitud nord i 3º 18,266’ de longitud est i que es prolonga, des d’aquesta última posició, seguint la demora de 160º, des de l’entrada en vigor d’aquesta disposició fins al 9 de febrer, ambdós inclosos.
 
Zona 3.- Àrea marítima compresa entre el límit sud de la Zona 2, i la demora de 170º traçada des de la punta de Sant Genís, definida per un punt de 41º 30’ de latitud nord i 2º 23,39’ de longitud est, des del 20 de febrer fins al 22 de març, ambdós inclosos.