Cultura

La Filmoteca programa el cicle 'Simenon-Maigret: una parella de cine'

· En el marc de la trobada sobre novel·la negra de Barcelona 'BCNegra 2013'

query_builder   31 gener 2013 11:27

event_note Nota de premsa

La Filmoteca programa el cicle 'Simenon-Maigret: una parella de cine'

· En el marc de la trobada sobre novel·la negra de Barcelona 'BCNegra 2013'

Maigret dirige l'enquete
La Filmoteca de Catalunya programa el cicle ‘Simenon-Maigret: una parella de cine’ dedicat a l’escriptor Georges Simenon i al personatge de les seves novel·les, el comissari Maigret. El cicle inclou tres títols i té lloc del 2 al 15 de febrer en el marc de BCNegra 2013, la trobada de novel·la negra de Barcelona.
 
Georges Simenon (1903-1989) és autor de 192 novel·les, 75 de les quals tenen com a protagonista el comissari Maigret. Ha venut 550 milions de llibres a tot el món, i les seves obres ha estat traduïdes a 47 idiomes.
 
El personatge del comissari Maigret ha estat interpretat al cinema pels actors Pierre Renoir, Harry Baur, Abel Tarride, Albert Préjean, Charles Laughton, Michel Simon, Jean Gabin, Gino Cervi, Heinz Rühman, Bruno Cremer, Rupert Davies, Kees Brusse, Michael Gambon, Jean Richard i Eli Wallach. El cicle de la Filmoteca destaca els treball dels actors Jean Gabin i Charles Laughton.
                                   
Els dies i horaris de les projeccions són els següents:
 
Maigret et l’affaire Saint-Fiacre / Maigret i l’afer Saint-Fiacre
Jean Delannoy, 1959
Dissabte 2 febrer (16.30) - Sala Laya
Divendres 8 febrer (17.00) - Sala Chomón
 
The Man on the Eiffel Tower / L’home de la torre Eiffel
Burgess Meredith, 1949.
Diumenge 3 febrer (19.00) - Sala Chomón
Dimecres 6 febrer (18.30) - Sala Laya
 
Maigret dirige l’enquête / Maigret dirigeix la investigació
Stany Cordier, 1956.
Dimecres 13 febrer (18.30) - Sala Laya
Divendres 15 febrer (21.30) - Sala Laya
 
 
 
El film Maigret i l’afer Saint-Fiacre és fidel a la novel·la que el va inspirar i representa l’apropament més íntim a la personalitat de Maigret, que en aquesta pel·lícula torna al poble de la seva infància. A L’home de la torre Eiffel, el detectiu Maigret ha de desemmascarar un noi sense escrúpols capaç de tot per tal d’heretar una fortuna, en el París dels anys trenta. I, a Maigret dirigeix la investigació, l’inspector Janvier explica als seus col·legues tres casos resolts per Maigret: el d’una noia jove que apareix estrangulada en un armari al barri dels Orfebres, el de la doble vida d’un caixer a qui li va tocar la grossa a la loteria, i el d’un lladre contrariat per un assassinat.
`