Direcció General de Comunicació

Nomenaments

Nomenaments

query_builder   27 desembre 2012 10:29

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Joana Ortega i Alemany

Vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals

Nascuda a Barcelona l’any 1959.

Llicenciada en Psicologia per la Universitat Abat Oliba CEU, de Barcelona.

Diputada al Parlament de Catalunya des de la VIII legislatura (2006), va ser portaveu de la Comissió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Va presidir l'Institut Català de la Dona (2002-2003) i el Consell de Dones de Catalunya.

Regidora de l'Ajuntament de Barcelona (1996-2007). En aquesta etapa, va ser regidora executiva del districte de l'Eixample i vicepresidenta de Proeixample.

També ha estat vicepresidenta 4a del Consell Comarcal del Barcelonès i portaveu de CiU a la Mancomunitat de Municipis i a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Durant la IX legislatura ha estat també la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals.
 

Francesc Homs i Molist

Conseller de la Presidència

Nascut a Vic l'any 1969.
 
Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
Va ser militant de la FNEC (Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya) durant la carrera universitària. Ha treballat al sector privat en diverses empreses (serveis i banca) i al sector públic a la Generalitat de Catalunya, on ocupà, entre d’altres, el càrrec de director general d’Afers Interdepartamentals del departament de la Presidència.
 
Militant de CDC des de 1993. Membre de l’Executiva Nacional de CDC i de la seva Permanent. Membre de l’Executiva Nacional de CiU. Redactor de la proposta de nou Estatut de CiU. Ponent del nou Estatut 2006. Diputat al Parlament de Catalunya del 2003 al 2010.
 
Responsable del programa electoral de les eleccions del 2010 al Parlament de Catalunya.

Vicesecretari general d’Estratègia de CDC i responsable de la Casa Gran del catalanisme.

Autor dels llibres: “Catalunya a Judici”. Ed. Ara llibres, maig 2008; “Dret a decidir. Estació concert”. Ed. Base, octubre 2010.

Durant la IX legislatura ha estat secretari general de la Presidència i portaveu del Govern. 
 

Andreu Mas-Colell

Conseller d’Economia i Coneixement

Nascut a Barcelona l'any 1944.
 
Va estudiar Economia a la Universitat de Barcelona i es va doctorar per la Universitat de Minnesota. També és Doctor Honoris Causa per les universitats d’Alacant, Toulouse, HEC (París) i per la Universidad Nacional del Sur (Argentina).
 
És catedràtic d’Economia a la Universitat Pompeu Fabra des del 1995. Va ser catedràtic d’Economia a la Universitat de Harvard (1981-95) i professor d’economia i matemàtiques a la Universitat de Califòrnia, Berkeley (1972-80).
 
L’any 1997 va ser elegit Foreign Associate de la National Academy of Sciences dels EUA i Foreign Honorary Member de l’American Economic Association i l’any 2009 va ser elegit membre de l’Academia Europaea.

Ha estat Sloan Fellow i Guggenheim Fellow, membre de l’Executiva de la International Economic Association, president de l’Associació Espanyola d’Economia i president de l’European Economic Association (2006).

De l’any 2000 al 2003 va ser conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.
 
L’any 2005 va ser escollit membre de l’Institut d’Estudis Catalans i el 2008 de la Real Academia de Ciencias Morales y Políticas.

Va ser secretari general del Consell Europeu de Recerca (ERC) entre el juliol del 2009 i l’agost del 2010. Des de l’any 2006 fins al 2010 va presidir la Barcelona Graduate School of Economics.

Ha estat membre del Consell Assessor del Servei d’Estudis de “la Caixa”, de la Junta Directiva del Cercle d’Economia i president del Consell Assessor Científic de Telefónica Investigación y Desarrollo.

Ha escrit més de 100 treballs d’investigació sobre temes que abasten des de la teoria abstracta de l’equilibri general i l’estructura dels mercats financers fins a polítiques de preu per empreses públiques, passant per la teoria de jocs d’estratègia. És autor dels llibres The Theory of General Economic Equilibrium: A Differentiable Approach (Cambridge University Press, 1985) i Microeconomic Theory (Oxford University Press, 1994).

Ha estat guardonat, entre d’altres, amb el Premi Rey Juan Carlos I d’Economia (1988) i la Creu de Sant Jordi (2006).

Ha estat també el titular del departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya durant la IX legislatura.
 

Irene Rigau i Oliver

Consellera d’Ensenyament

Nascuda a Banyoles l'any 1951.

És mestra i llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i diplomada per ESADE en Gestió d’Administracions Públiques.

En l'àmbit educatiu, ha exercit de mestra d'educació infantil i de primària, ha accedit al cos de professors de secundària i ha estat inspectora d'ensenyament. També ha exercit de professora de psicopedagogia de la Facultat d'Educació de la Universitat de Girona i de Polítiques Educatives i Legislació escolar a la Universitat Oberta de Catalunya.

Ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat a l’Administració de la Generalitat des de l’any 1982 fins a l ‘any 1999.

En l'àmbit polític, va ser consellera de Benestar i Família (1999-2003).

Al Parlament de Catalunya, ha estat diputada de CiU per Girona durant la VII legislatura i, per Barcelona, durant la VIII i part de la IX legislatura.

Actualment presideix el Consell Nacional de CDC.

Des del 29 de desembre de 2010 també ha estat consellera d’Ensenyament de la IX legislatura.
 

Boi Ruiz i Garcia

Conseller de Salut

Nascut a Barcelona l'any 1954.

És doctor en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona. És també diplomat en gestió hospitalària per l'Escola d'Alta Direcció i Administració de Barcelona.

Format a l’Hospital Clínic de Barcelona en cirurgia ortopèdica i traumatologia va exercir durant deu anys (1980-1990) en diferents hospitals de la xarxa pública de Catalunya.

Posteriorment, va assumir diverses responsabilitats en la gestió i el govern  de centres sanitaris, també de la xarxa pública de Catalunya.

Des de l’any 1995 fins l’any 2007 va ser director general de la Unió Catalana d’Entitats Sanitàries i Socials. En aquest període va ser membre del Consell de Direcció del Servei Català de la Salut i va formar part de múltiples comissions i grups de treball, tan d’aquest ens com del Departament de Salut. Va ostentar la presidència de la Unió Catalana d’Entitats Sanitàries i Socials des del 2008 fins al 2010. En aquesta etapa va ser membre del Consell de Salut de Catalunya.

Té una àmplia experiència en l’àmbit docent com a professor de programes de pregrau i postgrau d'economia de la salut i gestió sanitària a diferents centres acadèmics i universitaris, com la Universitat Autònoma de Barcelona-Fundació Doctor Robert, la Universitat de Barcelona, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Internacional de Catalunya, ESADE i  EADA, alhora que ha estat l’autor de nombrosos articles i treballs publicats en revistes especialitzades.

Ha participat en qualitat d’expert en: “Subcomisión de Sanidad y Consumo del Congreso de los Diputados para la Consolidación y modernización del Sistema Nacional de Salud” (1998), Grup de treball interdepartamental  per a la Racionalització i el Finançament de la Despesa Sanitària (Informe Vilardell – 2005), “Pacto por la Sanidad  2010” en la Subcomisión de Salud del Congreso de los Diputados, (Grup Vilardell).

Ha comparegut en diferents ocasions com a expert en les Comissions de Salut del Congreso de los Diputados, el Senado i del Parlament de Catalunya.

Ha estat president de la consultora del sector salut Know-How Advisers des del 2008 fins al 2010 i ha desenvolupat múltiples treballs d'assessoria en la implantació de millores en el sector salut en l'àmbit internacional, algun d'ells impulsats per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Banc Iberoamericà de Desenvolupament (BID).

Durant la IX legislatura ha estat també conseller de Salut del Govern de la Generalitat.
 

Ramon Espadaler i Parcerisas

Conseller d’Interior

Nascut a Vic l’any 1963.

Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. També té estudis de Ciències Polítiques i Sociologia a la UAB.

És militant d'Unió Democràtica de Catalunya des de 1989. Secretari general del comitè de govern els anys 2001 i 2002. Des del 2003 és president del consell nacional.

Va ser Diputat al Parlament de Catalunya entre el 1992 i el 2000. També va ser tinent d'Alcalde de Vic, entre el 1999 i el 2001, i tinent d'Alcalde de Sant Quirze de Besora entre el 1991 i el 1999. Actualment és Diputat i portaveu adjunt del Grup Parlamentari de CiU al Parlament de Catalunya.

Durant la IX legislatura, ha estat ponent de la Llei 7/2011, de 27 de juliol, de mesures fiscals i financeres; la Llei 9/2011, de 29 de desembre, de promoció de l’activitat econòmica, i la Llei 5/2012, de 20 de març, de mesures fiscals, financeres i administratives i de creació de l’impost sobre les estades en establiments turístics

És autor de diverses monografies històriques i de diversos articles a la premsa nacional i comarcal.

Entre el 2001 i el 2003, va ser Conseller de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. També va ser Director general d'Administració Local del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya, entre el 1999 i el 2001.
És membre de les Comissions d'Afers Institucionals, Comissió d'Afers Exteriors i de la Unió Europea, Comissió d'Estudi del nou model de Finançament i Comissió d'Investigació sobre les entitats financeres.

També és membre de la Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d'Europa (CALPRE) / Cambra de les Regions en representació de Catalunya.
 

Santi Vila i Vicente

Conseller de Territori i Sostenibilitat

Nascut a Granollers l’any 1973.

Llicenciat en Lletres, especialitat d’Història, per la Universitat de Girona. També ha fet cursos de doctorat en Història a la Universitat Autònoma de Barcelona i de Girona.

Ha publicat diversos articles científics i de divulgació sobre l’integrisme catòlic a Catalunya i sobre qüestions relacionades amb la memòria històrica, amb treballs com “Elogi de la memòria”, un llibre que li va valdre el reconeixement dels Premis Octubre de 2004.

Ha impartit classes d’Història contemporània a les Facultats de Lletres i de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona, des del 1998.

Des de 2000 és militant de Convergència Democràtica de Catalunya i soci de diverses entitats vinculades al món de la cultura i la defensa dels drets civils.
És Diputat al Parlament de Catalunya des del 2006. Ha participat a les comissions d’infraestructures, cultura, educació, universitats i relacions institucionals.

Actualment és Patró de la Fundació ALTEM, dedicada a la integració de discapacitats psíquics i de la Fundació Tutelar de l’Empordà.

Des del 2007 i fins ara ha estat alcalde de Figueres, d’on era regidor des del 1999. També ha format part del consell comarcal de l’Alt Empordà, on va dirigir l’àrea de Benestar Social.  
 

Ferran Mascarell i Canalda

Conseller de Cultura

Nascut a Sant Just Desvern l'any 1951.

És historiador i, fins l’any 2010, productor audiovisual i conseller delegat d'RBA Audiovisual. Mascarell també ha estat editor, promotor i gestor de diferents tipus d'iniciatives culturals. Fins l’any 2010, va ser vicepresident primer de l'Ateneu Barcelonès i vicepresident del Cercle de Cultura.

És autor de diversos llibres, entre ells, La cultura en l'època de la incertesa (2005), Barcelona y la modernidad, La ciudad como proyecto de cultura (2007) i Catalanisme deucentista: A la recerca d'un Estat eficient (2011).

Entre el 1999 i 2006, havia estat regidor de Cultura a l'Ajuntament de Barcelona. Durant aquests anys també va ser regidor del districte de Gràcia, president de la Comissió de Cultura, Educació i Benestar Social i portaveu del Govern de l'Ajuntament de Barcelona.

Fundador i director de les revistes L'Avenç i Saber, també va presidir l'Associació de Publicacions Periòdiques en Llengua Catalana i va ser delegat general de l'SGAE a Catalunya. Entre 1996 i 2006, va ser director-gerent i president de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

Al llarg de la seva carrera professional, ha desenvolupat projectes com el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el Pla de Biblioteques i el Pla d'Equipaments Culturals de Barcelona. Ha estat membre dels Patronats del MNAC, el MACBA, el CCCB, l'Auditori de Música de Barcelona i de l'Orquestra Sinfònica Nacional de Catalunya, del Consorci de Biblioteques de Barcelona, de la Biblioteca de Catalunya, de Casa Àsia, de la Ciutat del Teatre, del Consorci de Comunicació Local, del Gran Teatre Liceu i del Palau de la Música, entre altres.

Ha estat el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya en la IX legislatura. Prèviament, havia estat el titular del mateix departament l'any 2006.
 

Josep Maria Pelegrí i Aixut

Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Nascut a Lleida l'any 1965.

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona.

Va ser conseller de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya entre 2002 i 2003, i director general d'Administració Local del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya entre 2001 i 2002.
Va ser director general de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya entre 1999 i 2001 i delegat territorial del Departament de Medi Ambient a Lleida.

També ha estat regidor de l'Ajuntament de Lleida i vicepresident del Consell Comarcal del Segrià.

El novembre de 2003 va ser elegit com a diputat al Parlament de Catalunya i des de desembre de 2003 ha estat portaveu adjunt del grup parlamentari de CiU al Parlament de Catalunya, càrrecs que ha exercit fins a la finalització de la darrera legislatura. Actualment és diputat al Parlament de Catalunya pel grup de Convergència i Unió.

És Secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya des del 2004. D'altra banda, és president de la Fundació Dieta Mediterrània des del passat 30 d’octubre de 2012.

Durant la IX legislatura també ha estat el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Com a titular del departament és president de les empreses públiques IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària), PRODECA (Promotora d’Exportacions Catalanes), INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi), i FORESTAL CATALANA. Així mateix  ostenta la presidència del CTFC (Centre Tecnològic Forestal de Catalunya).

 
Neus Munté i Fernàndez

Consellera de Benestar Social i Família

Nascuda a Barcelona l’any 1970.

És llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. També té un màster en Dret Públic i Organització Administrativa per la Universitat Pompeu Fabra.

Ha treballat com a advocada a la UGT de Catalunya. Va ser membre de la Comissió Executiva Nacional de la Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya, entre els anys 1996 i 1999. També ha estat Secretària d’Ocupació i Educació i Secretària de Política Institucional de la UGT de Catalunya, entre el 2004 i el 2010.

Va ser cap de gabinet del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, entre el 1999 i el 2002. També va ser Diputada al Parlament de Catalunya els anys 2002 i 2003.

En la darrera legislatura ha estat diputada al Parlament de Catalunya, portaveu d’Ensenyament de CiU a la Cambra i Presidenta de la Comissió d’Igualtat de les Persones.

Militant de CDC des de 1996, va ser Secretària general adjunta de la JNC entre el 1998 i el 2000. Des del darrer Congrés del partit és Secretària executiva de l’àmbit sectorial.
 

Felip Puig i Godes

Conseller d’Empresa i Ocupació

Nascut a Barcelona l'any 1958.

És enginyer de Camins, Canals i Ports per la Universitat Politècnica de Catalunya i diplomat en Administració d'Empreses per la Universitat Politècnica de Madrid.

Va ser conseller de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya entre 1999 i 2001 i conseller de Política Territorial i Obres Públiques entre 2001 i 2003. Del 2002 al 2003 va ser també Portaveu del Govern.

Prèviament va ser secretari general del Departament de Benestar Social i conseller delegat i president del Consell d'Administració d'ADIGSA, empresa pública de la Generalitat.

Diputat al Parlament de Catalunya des de 2003 i portaveu del Grup Parlamentari de Convergència i Unió fins al desembre del 2007.

Ha estat regidor de Parets del Vallès i conseller comarcal del Vallès Oriental.

Ha estat conseller d‘Interior de la IX legislatura.
 

Germà Gordó i Aubarell

Conseller de Justícia

Nascut a la Pobla de Segur l’any 1963

Germà Gordó és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (UB). A més, és Diplomat en Estudis Europeus per la Universitat de Ciències Socials de Grenoble, en Funció Gerencial en les Administracions Públiques per ESADE, en Control de Gestió per ESADE, en Funció Directiva a les Organitzacions Públiques i Privada de ESADE i en Lideratge d'Organitzacions per l’IESE.

Des del mes de desembre de 2010, ha ocupat el càrrec de secretari del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Amb una dilatada trajectòria, tant en l’àmbit privat com el públic, ha estat responsable de Relacions Institucionals de la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya entre els 1988 i 1993, així com coordinador de la Secretaria General d'aquest mateix departament entre els anys 1993 i 1996. D’altra banda, Gordó és també director de l’Associació Barcelona 2020.

Des del 1996 fins el 2000, es va fer càrrec de la Secretaria General de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), fins que l’any 1999 va ser nomenat secretari general del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, responsabilitat que va exercir fins el 2003.

Ha estat secretari de Govern de la IX legislatura.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia