Direcció General de Comunicació

contracte global d'explotació

El Govern convoca els ajuts del Contracte Global d'Explotació 2013 per un import de 25,5 milions

query_builder   5 febrer 2013 14:20

event_note Nota de premsa

El Govern convoca els ajuts del Contracte Global d'Explotació 2013 per un import de 25,5 milions

  • El Consell Executiu ha autoritzat el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a convocar els ajuts associats al CGE, les sol·licituds dels quals es podran presentar fins al 30 d’abril d’enguany
 
El Govern ha autoritzat avui el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) a convocar els ajuts associats al Contracte Global d’Explotació (CGE) per un import de 5,5 milions d’euros corresponents al 2013, 12,5 per al 2014 i 7,5 per al 2015. Els ajuts del CGE estan destinats a fomentar la modernització, el rejoveniment i la professionalització del sector, així com els mètodes de producció agrícola sostenibles i de protecció del medi ambient.

Als 25,5M€ aportats per la Generalitat, se n’hi ha d’afegir 43,4 M€ addicionals, atès que es tracta d’uns ajuts cofinançats per la UE i per l’Estat. En total això representa una injecció de 69M€ de despesa pública dirigida al sector.
 
La convocatòria dels ajuts del Contracte Global d’Explotació és una aposta important del Govern per les explotacions agràries del país, especialment rellevant en el context de crisi econòmica actual, ja que contribueix a la creació de llocs de treball, a la dinamització econòmica del sector i a la seva adaptació constant perquè esdevingui competitiu i, alhora, impulsi activitats agràries amb un grau de sostenibilitat elevat, en benefici del conjunt de la població.

El termini per presentar les sol·licituds a la nova convocatòria del CGE finalitzarà el proper 30 d’abril, d’acord amb l’Ordre de regulació de la Declaració Única Agrària (DUN) per a l’any 2013. La sol·licitud haurà d’anar acompanyada de la documentació requerida per a la presentació de la DUN, així com l’especificada en les bases reguladores dels ajuts.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia