Territori

L'Agència Catalana de l'Aigua adequa la llera de dos torrents de Blanes, a la comarca de la Selva

query_builder   7 febrer 2013 10:32

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua adequa la llera de dos torrents de Blanes, a la comarca de la Selva

 
  • S’han executat treballs de desbrossada i retirada d’arbres en mal estat en un tram de 800 metres de la riera de Blanes i a un altre de prop de 300 metres del torrent de Malcompàs
 
  • Amb aquestes actuacions es garanteix la circulació de cabals d’avinguda per la llera en cas de fortes precipitacions
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha finalitzat recentment els treballs per adequar dos cursos fluvials del municipi de Blanes (la Selva), concretament la riera de Blanes (tram de 800 metres, comprès entre el mercat municipal i la carretera GI-680) i el torrent de Malcompàs (tram d’aproximadament 300 metres al sector de l’IES Serrallarga).
 
Aquestes actuacions han tingut un cost superior als 8.830 euros i han estat dutes a terme per Forestal Catalana, en virtud del conveni de colaboració signat amb l’Agència Catalana de l’Aigua. Les tasques desenvolupades han consistit en la desbrossada de la vegetació arbustiva (esbarzers i canya americana), així com també la tala, retirada i aclarida selectiva d’arbrat en mal estat de la llera i els marges d’aquests dos torrents.
 
Els treballs donen una major capacitat de desguàs a la llera en zona urbana i redueixen el risc de desbordament de l’aigua en zona urbana de Blanes en cas de crescudes sobtades de cabal provocades per avingudes.

2  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 147

Torrent de Malcompàs després dels treballs

Torrent de Malcompàs després dels treballs
JPG | 792