Direcció General de Comunicació

govern

El Govern dóna suport a la candidatura de Vic com a ciutat creativa de la gastronomia per la UNESCO

query_builder   12 febrer 2013 13:47

event_note Nota de premsa

El Govern dóna suport a la candidatura de Vic com a ciutat creativa de la gastronomia per la UNESCO

 
  • L’assoliment del reconeixement situarà la ciutat i el conjunt de Catalunya com a centre mundial de la cuina creativa, amb beneficis importants en la gastronomia, el turisme, el comerç i l’agroindústria
 
El Govern ha acordat avui donar suport a la candidatura perquè la ciutat de Vic sigui declarada ciutat creativa de la gastronomia per la UNESCO. Aquesta decisió s’emmarca en el conjunt d’actuacions del Govern en matèria de promoció i divulgació de la gastronomia catalana com a element de qualitat i singularitat de la indústria turística i agroalimentària del país.
 
En el marc d’aquesta política de promoció exterior de la gastronomia catalana, el Govern valora les iniciatives sorgides de la societat civil del territori i del sector gastronòmic. Una d’aquestes iniciatives ha estat la que ha presentat el Gremi d’Hostaleria d’Osona, amb el suport de l’Ajuntament de Vic, per presentar la candidatura com a ciutat creativa de la gastronomia que atorga la UNESCO.
 
La Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO és un programa que posa en contacte ciutats perquè puguin compartir coneixements, experiències i habilitats directives i tecnològiques. El programa es divideix en set categories: literatura, cinema, música, artesania i art popular, disseny, art digital i gastronomia.
 
L’assoliment d’aquest reconeixement suposarà situar la ciutat de Vic, la comarca d’Osona i el conjunt de Catalunya com a centre mundial de la cuina creativa, amb beneficis directes i indirectes importants en el camp gastronòmic, turístic, comercial i agroindustrial.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia