Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

En el marc de la recerca de noves vies de finançament

Carles Llorens: "Volem promoure les microdonacions com una font de finançament complementària en un moment crític com l'actual"

query_builder   13 febrer 2013 14:50

event_note Nota de premsa

En el marc de la recerca de noves vies de finançament

Carles Llorens: "Volem promoure les microdonacions com una font de finançament complementària en un moment crític com l'actual"

El director de Cooperació al Desenvolupament, Carles Llorens, i el director de Worldcoo, Sergi Figueres, han signat avui un conveni de col·laboració per promoure les microdonacions com una nova via de finançament de projectes de cooperació, complementària als recursos públics. “Aquesta iniciativa”, ha explicat Carles Llorens, “ s’inscriu en l’objectiu estratègic de buscar alternatives de finançament per als projectes de cooperació validats tècnicament per l'Agència.”
Signatura conveni entre l'ACCD i WORLDCOO
Segons el director, des de l’Agència s’han impulsat dos tipus de finançament tenint en compte la participació de les empreses com un actor més de la cooperació. “D’una banda, tenim els convenis de patrocini, que hem signat en els darrers mesos amb el Consell de Cambres de Comerç, Pimec, Foment del Treball, Confederació de Comerç de Catalunya  i Fundació Rotaria; i avui signem el primer conveni per impulsar una altra via importantíssima com son les microdonacions. Comencem per Worldcoo, impulsada per catalans i especialitzada en el nostre sector, i estem oberts a noves propostes.”
    
Sergi Figueres ha destacat que “el nostre repte és aportar el nostre saber fer en l’àmbit del micromecenatge i aconseguir implicar persones i empreses a través del nostre portal web www.worldcoo.com. Creiem que podem aportar llum a aquest sector amb aquesta eina internacional, i també una manera de gestionar diferent les aportacions, que no representa cap cost per les ongds.” Precisament una de les característiques de WORLDCOO és que garanteix l’aportació íntegra de les microdonacions als projectes, ja que el seu benefici està en la gestió dels plans de Responsabilitat Social Corporativa de les empreses. Sergi Figueres, Aureli Bou i Bernat Mir van posar en marxa aquesta empresa pionera fa un mes i ja han començat a treballar amb projectes d’Intermón-Oxfam, la Fundació Campaner, Desos ONG i la Creu Roja.
 
Davant la davallada dels recursos públics, la voluntat del Govern és trobar noves vies de finançament i nous instruments innovadors i adaptats a la realitat de la cooperació catalana. També respon a les directrius del Pla director de cooperació al desenvolupament 2011-2014, que estableix la necessitat de promoure la innovació en els instruments de la política de cooperació al desenvolupament de la Generalitat, donat que els instruments per aplicar les estratègies de cooperació han anat evolucionant en funció dels canvis en els contextos internacionals, així com de les necessitats i els interessos dels actors tant del Nord com del Sud.

1  

Fitxers adjunts

Dossier Noves fonts de finançament

Dossier Noves fonts de finançament
PDF | 590