• Se celebrarà un acte d’homenatge al poeta en la 32a jornada de Lliga, coincidint amb Sant Jordi 
  • El Museu del FC Barcelona acollirà una exposició temporal sobre Salvador Espriu 
  • S’emetran frases d’Espriu en els videomarcadors de l’estadi en tots els partits de Lliga i Champions del mes de maig
Fotografia de l'acte de signatura
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el president del Futbol Club Barcelona, Sandro Rosell i el vicepresident institucional del club Carles Vilarrubí, han signat un conveni de col·laboració segons el qual el club programarà activitats per difondre l’obra i la figura de Salvador Espriu en el marc de l’Any Espriu 2013, que organitza el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb motiu del centenari del naixement de l’escriptor. Per part del FC Barcelona, aquest conveni s’inclou dins la iniciativa “Barça Cultura”, que impulsa l’àrea institucional del club amb l’objectiu d’oferir el FC Barcelona com a plataforma per promoure la cultura al nostre país.
 
Entre les activitats previstes en el conveni, que es podran anar ampliant al llarg de l’any, hi ha:
 
  • Acte d’homenatge a Salvador Espriu durant el partit de futbol corresponent a la 32a jornada de Lliga, que disputarà el FC Barcelona contra el Levante UD, previst pel cap de setmana del 20-21 d’abril de 2013, coincidint amb la celebració del dia de Sant Jordi
 
  • Exposició temporal sobre Salvador Espriu al Museu del FC Barcelona, que es difondrà a través dels diversos canals de comunicació del club (web, xarxes socials i butlletí electrònic Infosocis, entre d’altres)
 
  • Emissió en els videomarcadors de la “Frase del dia” en tots els partits de futbol de Lliga i de la Champions que es juguin el mes de maig. La “Frase del Dia” consisteix en la difusió de l’obra d’Espriu, tant de prosa com d’assaig, en forma de citacions que reprodueixen diàriament diferents mitjans de comunicació, transports públics i altres entitats.
 
  • Difusió d’informació sobre la participació del FC Barcelona en el programa d’actes de l’Any Espriu al web oficial del Barça (www.fcbarcelona.cat) i a la revista Barça.
 
  • Presència de Salvador Espriu en els actes de promoció de la lectura organitzats per la Fundació Futbol Club Barcelona amb motiu de Sant Jordi.
 
 
 
Any Espriu 2013
 
Enguany se celebra el centenari del naixement de l’escriptor Salvador Espriu (Santa Coloma de Farners, 1913 - Barcelona, 1985). La Generalitat de Catalunya va acordar designar l’any 2013 com a “Any Espriu” per tal d’honorar la memòria de l’escriptor i difondre’n l’obra i el llegat. Xavier Bru de Sala és el comissari general de l’Any Espriu.
 
Entre les activitats previstes amb motiu de l’Any Espriu hi ha exposicions, publicacions d’obres, espectacles musicals i teatrals, produccions audiovisuals i simposis sobre la vida i l’obra de l’autor.
 

2  

Fitxers adjunts

Fotografia de l'acte de signatura del conveni

Fotografia de l'acte de signatura del conveni
JPG | 1057

Fotografia de l'acte de signatura del conveni

Fotografia de l'acte de signatura del conveni
JPG | 1143