Direcció General de Comunicació

Govern

Altres acords del Govern

query_builder   19 febrer 2013 15:01

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

El Govern impulsa l’Any Carmen Amaya amb motiu del centenari del naixement de la ‘bailaora’
 
El Govern impulsa l’Any Carmen Amaya per redescobrir, honorar la memòria i difondre el llegat de la bailaora  en els cent anys del seu naixement i en els cinquanta de la seva mort. La celebració vol retre tribut a l'artista, difondre la seva figura, reconèixer la seva vàlua, i situar-la com a una de les artistes catalanes més universals.
 
Carmen Amaya i Amaya (Barcelona, 1913 - Begur, 1963), bailaora gitana, ha estat una de les més grans artistes catalanes del segle XX i una de les ballarines més destacades del ball flamenc. Destaca per la seva transgressió amb un ball únic i intemporal.
 
 
Catalunya opta a la presidència de l'Assemblea de les Regions Europees productores de Fruites, Llegums i Hortalisses
 
El Govern ha donat llum verd per presentar la candidatura de Catalunya a la presidència de l'Assemblea de les Regions Europees productores de Fruites, Llegums i Hortalisses (AREFLH). La nova presidència s’escollirà el proper 14 de març a Nantes. El càrrec té una durada de 3 anys i segueix una rotació entre els principals països productors.
 
AREFLH és un lobby que agrupa les principals regions europees productores de fruites i hortalisses, de plantes ornamentals i oli d’oliva. Actualment en formen part 26 regions de Bèlgica, França, Grècia, Itàlia, Portugal i l’Estat espanyol. La producció hortofructícola d’aquests territoris representa aproximadament la meitat de la producció europea d’aquest sector. Des de l’any 2001 Catalunya forma part molt activament d’aquesta agrupació, que va néixer el 1999. La participació es fa a través del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) per delegació del president de la Generalitat. Correspondria al president de la Generalitat la presidència de l’AREFLH, que en aquest cas atorgaria el mandat al conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.
 
Els objectius fonamentals de l’AREFLH són: representar i defensar els interessos econòmics i socials dels sectors hortofructícoles, oleícoles i de l’horticultura davant de les instàncies europees i mundials; afavorir els intercanvis d’experiències i projectes comuns entre regions i organitzacions professionals; i ser organisme de propostes sobre els principals assumptes que condicionen el futur de les produccions d’aquests sectors.Una de les tres reunions anuals de l’AREFLH se celebraria a Barcelona.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia