• El cap de l’Executiu ha pronunciat una conferència en el marc del cicle Dinars Cambra, que organitza la Cambra de Comerç de Reus
  • Artur Mas demana combatre les incerteses “fixant-nos en aquella part del país que està creant les bases perquè les coses funcionin bé”
El president Mas ha obert el cicle de conferències-col·loqui organitzat per la cambra de Comerç de Reus
El president Mas ha obert el cicle de conferències-col·loqui organitzat per la cambra de Comerç de Reus
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha manifestat aquesta tarda, en el decurs d’una conferència organitzada per la cambra de Comerç de Reus, que “el projecte espanyol, que sempre diu no, ja no és atractiu per a bona part de la societat catalana”, per això, ha destacat que “tot i els interessos i sentiments que tenim amb Espanya i seguirem tenint, hem de fer el nostre camí perquè, si deixem de fer-lo, passarem a ser ningú i deixaríem d’existir”.
 
El cap de l’Executiu ha insistit en què “no sé el que pot oferir l’Estat espanyol perquè algun dia sigui atractiu a Catalunya”, però mentrestant, ha assegurat, “hem de fer el nostre camí, perquè si no perds la personalitat, el perfil, la mentalitat i un sistema de valors”. “És veritat que cal regeneració dintre del país, però a Catalunya segueix havent-hi una base molt sòlida des del punt de vista del sistema de valors”, ha afegit el president.  
 
Artur Mas s’ha mostrat convençut que “ens en sortirem, si ens ho proposem i si estem disposats a resistir, que significa amb molta voluntat i moltes majories sòlides dins del país". Per això, el president ha preguntat “a aquells que estiguin inquiets o crítics, quina és l’alternativa, perquè l’altra alternativa ja l’hem intentada”. “Fa moltes dècades que hem intentat obtenir un camí d’entesa i de col·laboració i sempre topem contra la mateixa paret; potser aquell no és el camí”, ha reblat.
 
 
“S’estan creant les bases d’un futur millor”
 
En un altre moment de la seva intervenció, el president s’ha mostrat conscient de la inquietud que viu el país, però ha assegurat que “estem en una època en què ens haurem d’acostumar a viure una mica en la incertesa, i això requereix un període d’adaptació de la societat”.  En aquesta línia, Artur Mas s’ha mostrat convençut que “hi ha camins per lluitar-hi, i un d’ells és fixar-se en la realitat, en aquella part del país que està creant les bases perquè les coses funcionin bé”.
 
En aquest sentit, el president ha posat com a exemple de coses que funcionen bé la nova planta d’Europastry, que ha inaugurat al matí, o la important inversió a Nissan, feta pública fa unes setmanes. El cap de l’Executiu ha assegurat que, “gràcies als guanys de competitivitat del país, estic observant un cert procés de tornar l’interès per reindustrialitzar el país”.
 
En un altre moment de la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha assegurat que “el país està vivint un procés de canvi molt profund, i la pregunta és si ho sabrem aprofitar”, i s’ha mostrat confiat que “Catalunya té prou actius, gent i institucions, com per marcar un perfil propi de projecte de futur i fer-lo a la seva mida”. “Amb els nostres recursos, podríem potenciar el nostre model, que es basa en la cooperació público-privada”, ha insistit el cap del Govern.
 
El president de la Generalitat ha pronunciat aquesta conferència en el marc del cicle Dinars Cambra que organitza la Cambra de Comerç de Reus. La intervenció del cap de l’Executiu l’ha presentada el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, i el col·loqui posterior l’ha moderat el director del Diari de Tarragona, Josep Manuel Correal.
 
A l’acte hi han assistit unes 200 persones, la majoria de les quals del món empresarial de les comarques de Tarragona. També hi ha assistit l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.
 
El president Mas fa avui una visita territorial a les comarques de Tarragona, durant la qual ha inaugurat la nova planta d’Europastry a Sarral (Conca de Barberà) i ha visitat la Cooperativa Vinícola de Sarral i les coves de l’Espluga de Francolí. A la tarda, el cap del Govern presidirà la signatura d’un conveni entre la Generalitat i Repsol per a la Formació Professional Dual i inaugurarà la nova seu de Pimec a Tarragona i de l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet.
 

1  

Imatges

Conferència de la cambra de Comerç de Reus

Conferència de la cambra de Comerç de Reus 451