Homs-Puigdemont
 
  • En una visita institucional a Girona, el conseller de la Presidència lamenta que la “interpretació esbiaixada i purament interessada” que el Govern espanyol fa de la Constitució “posa en perill qualsevol possibilitat real de diàleg”
 
  • Després de reunir-se amb l’alcalde Carles Puigdemont, Homs ha destacat el “lideratge” de la ciutat de Girona, una “ciutat de país” a “l’alçada de les comunicacions” del territori
 
“Si es posa un límit al diàleg en democràcia vol dir que no hi ha una convicció democràtica profunda”. Així ha respost el conseller de la Presidència, Francesc Homs, l’oferiment de diàleg fet ahir pel president del Govern espanyol, durant la seva intervenció al debat de política general, al Congrés dels Diputats. Des de Girona, on ha fet una visita institucional, el conseller de la Presidència ha lamentat que la “interpretació esbiaixada i purament interessada” que el Govern espanyol fa de la Constitució “posa en perill qualsevol possibilitat real de diàleg”. “És fixar les condicions que de fet porten a la no acceptació de quelcom que s’hauria de considerar sempre, l’expressió de la voluntat popular”, ha manifestat Homs, acompanyat del delegat del Govern, a Girona, Eudald Casadesús.
 
Segons el conseller de la Presidència, “el poble de Catalunya s’ha expressat amb voluntat de poder decidir sobre el seu futur” i ara “es tracta d’utilitzar les regles del joc que ens ofereix el dret per donar compliment a aquesta voluntat democràtica”. “El que no pot ser mai és utilitzar les regles del joc que ens ofereix el dret per impedir l’expressió democràticament realitzada”, ha reblat Homs.
 
La proposta d’abdicació del Rei, una ‘ocurrència’
 
El conseller Homs ha considerat una “ocurrència” la proposta llençada ahir pel primer secretari del PSC perquè abdiqui el Rei i el Príncep d’Astúries lideri una segona transició. “Prou feina tenim tots plegats com per ara posar-nos a comentar aquest tipus de coses”, ha manifestat Homs, qui s’ha expressat en els mateixos termes que ahir ho va fer el president de la Generalitat.
 
Després de mantenir una reunió institucional amb l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, Homs ha volgut subratllar el “lideratge” de la ciutat, “una ciutat de país”. “El reforçament d’unes connexions que ja existien [el tren de gran velocitat i el desdoblament de l’Eix transversal] ha anat acompanyat d’una reacció de ciutat que està agafant i assumint un lideratge que transcendeix ciutat de Girona i la demarcació”.
 
Acompanyat del delegat del Govern a Girona, el titular de la Presidència també ha visitat l’Edifici de la Generalitat, on ha mantingut una reunió de treball. Homs ha visitat les dependències dels diversos serveis territorials del Govern i l’Oficina d’Atenció Ciutadana.