Delegació a Barcelona

El delegat visita Gavà i es reuneix amb l'alcalde, Joaquim Balsera

query_builder   21 febrer 2013 17:29

event_note Nota de premsa

El delegat visita Gavà i es reuneix amb l'alcalde, Joaquim Balsera

El delegat, Fernando Brea, ha visitat aquest matí l’Ajuntament de Gavà i s’ha reunit amb el l’alcalde, Joaquim Balsera, qui li ha traslladat algunes reivindicacions municipals en l’àmbit de salut i d’ensenyament i li ha explicat el desenvolupament dels sectors Joncs i Matabous de la ciutat i les expectatives de creixement.
Generalitat de Catalunya
 
Continuant amb el programa de visites institucionals al territori, el delegat ha visitat avui el municipi de Gavà (Baix Llobregat) on ha estat rebut per l’alcalde, Joaquim Balsera, amb qui ha mantingut una reunió de treball. Per sobre de la disposició compartida a col·laborar entre administracions, Balsera reclama  al Govern de la Generalitat el manteniment de la inversió prevista per a la reforma integral de l’Institut Bruguers.
 
L’alcalde ha manifestat l’entesa per les dificultats econòmiques que travessa  la Generalitat en aquests moments, “dificultats que també pateix l’Ajuntament -ha dit, però l’Institut Bruguers és una prioritat i cal que s’avanci en la seva construcció”.
 
Fernando Brea ha destacat la voluntat del Govern de la Generalitat de tirar endavant els projectes previstos i ha subratllat que “no és fàcil abordar certes inversions en aquests moments”. Quant a l’institut Bruguers el delegat ha explicat que la conjuntura econòmica ha canviat molt des que es va planificar la seva reforma. L’institut es va construït l’any 1979 i, “segons els nostres tècnics ha dit el delegat, el seu estat no comporta cap risc per a la seguretat, però és cert que ja s’havia encetat un pla de remodelació i de reordenació de la zona urbana per construir-hi un de nou”.
 
L’alcalde també ha traslladat al delegat la necessitat d’un nou institut a Gavà, per atendre la futura demanda de places d’educació secundària, alhora que ha assenyalat altres prioritats, com ara la construcció del tercer Centre d’Assistència Primària a Gavà. També s’ha referit a l’Hospital de Viladecans, defensant la seva continuïtat com a centre hospitalari de referència de la zona sud de la comarca i reiterant la necessitat que tiri endavant el projecte d’ampliació.
 
Creixement municipal
D’altra banda, l’alcalde també ha exposat al delegat del Govern els projectes en què treballa Gavà per planificar la seva activitat econòmica. “Portem temps treballant en el desenvolupament dels Joncs i de Matabous, dues zones de creixement industrial immediat. Són temps difícils però no hem de deixar de treballar en planificar el futur econòmic de Gavà perquè aquesta planificació contribuirà a la millora econòmica de la ciutat en el futur”, ha afirmat l’alcalde.
 
El delegat del Govern ha lloat la tasca desenvolupada per l’Ajuntament en aquest àmbit: “Gavà està fent una planificació excel·lent i el Govern li oferirà tot el suport possible perquè, quan arribin les inversions a la ciutat, les empreses disposin d’unes zones especifiques on implantar-se, desenvolupar l’activitat i, el que és més important, generar ocupació”.