Delegació a les Terres de l'Ebre

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre inaugura el IV Fòrum Turístic de La Ràpita

query_builder   25 febrer 2013 11:55

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre inaugura el IV Fòrum Turístic de La Ràpita

Articular un projecte comunitari de desenvolupament turístic a través de comunitats d’aprenentatge, endegar iniciatives amb el propòsit de generar riquesa sostenible, donar oportunitat de treball als més joves i reorientar els actuals models de negoci amb uns valors comuns, són algunes de les propostes d'aquesta nova edició del Fòrum Turístic
El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre inaugura del Fòrum Turístic la Ràpita
El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, juntament amb l'alcalde de la Ràpita, Joan Martín, el regidor de Turisme, Lluís Granero, i els representants de la Confraria de Pescadors i del Col·lectiu de Cuina Delta de l'Ebre, ha donat el tret de sortida a la 4a edició del Fòrum Turístic La Ràpita.
 
En aquesta edició, el lema del Fòrum és l'Evolució internacional del turisme: la voluntat d’una destinació ‘optimista’, i se centra en propostes per afrontar nous reptes com dissenyar una destinació per donar-li forma i ànima, recuperar mites i símbols, preservar el patrimoni i harmonitzar l’equilibri natural. Per donar vida a aquest model de transformació, cal articular un projecte comunitari de desenvolupament turístic a través de comunitats d’aprenentatge, incorporar representants de tota la població, que permeti endegar iniciatives amb el propòsit de generar riquesa sostenible, donar oportunitat de treball als més joves, reorientar els actuals models de negoci amb uns valors comuns.
 
Una nova visió del turisme que els ponents han presentat als prop de 200 inscrits al Fòrum Turístic, que han de mirar amb optimisme el futur perquè "hem de donar un valor afegit als gran potencials que tenim al territori, des dels dos parcs naturals, el riu Ebre, la Via Verda, el mar, el clima o la gastronomia. Som un territori excepcional que hem de potenciar perquè el turisme és un dels motors que ens han de permetre sortir de la situació de crisi actual" - ha destacat Xavier Pallarès.
 
Durant la jornada es recolliran idees i conceptes dels assistents sobre un projecte emblemàtic real al municipi, que s’emmarcaran en un model global de la realitat (inspirat en l’Ars Magna de Ramón Llull). Aquest model permetrà desenvolupar el pensament sistèmic, així com saber quins aspectes, valors, especialitzacions i disciplines s’estan considerant. El resultat obtingut es distribuirà als assistents, però també a les escoles, instituts,i entitats que han col·laborat en la jornada i participaran en el projecte que es durà a terme a partir del 25 de febrer.
 

1  

Fitxers adjunts

Gairebé 200 assistents participen en la IV edició del Fòrum Turístic la Ràpita

Gairebé 200 assistents participen en la IV edició del Fòrum Turístic la Ràpita
JPG | 248