• El conseller d'Interior s'ha reunit aquesta tarda amb el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz
Foto
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha expressat aquest vespre el malestar de la Generalitat per com s’estan tractant de manera diferent els casos d’espionatge a Catalunya i la investigació policial oberta des de fa quatre mesos sobre la publicació d’un document apòcrif de l’UDEF. En aquest sentit, Espadaler ha dit que “mentre en un dels casos hi ha molta celeritat i una voluntat clara d’apartar els Mossos d’Esquadra de la investigació, en l’altre encara no hi ha cap resultat i es continua parlant d’un informe apòcrif”.
 
El conseller ha reiterat una vegada més que els Mossos d’Esquadra són plenament competents perquè són policia judicial, per portar a terme aquest tipus d’investigacions i la necessitat imperiosa de celeritat en les investigacions i ha afegit que “haguéssim desitjat la mateixa celeritat en tots dos casos".
 
Espadaler ha fet aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut aquesta tarda amb el ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz. Es tracta de la primera trobada entre els dos titulars d'Interior, que el conseller ha qualificat de “reunió ordinària que es situa en un moment extraordinari” i ha afegit que si bé després de la trobada les posicions dels dos governs continuen enfrontades, no ha estat en va.
 
El titular d’Interior ha explicat que en un altre ordre de coses, des de la Generalitat també “estem preocupats davant d’una possible invasió competencial d’alguns projectes de llei que prepara el ministeri i que esperem que respectin les competències de la Generalitat en matèria policial”.
 
El conseller ha reiterat també la voluntat que els Mossos d’Esquadra tinguin l’accés normalitzat en les bases de dades per poder cooperar, “els crims no tenen fronteres i per tant la informació no n’ha de tenir”
 
Finalment, el conseller ha anunciat que properament es celebrarà una reunió entre el secretari d’estat i el secretari general del Departament per tractar els temes organitzatius amb més profunditat.