Delegació a la Catalunya Central

El delegat, Jordi Moltó, fa una visita institucional a Moià

query_builder   26 febrer 2013 09:51

event_note Nota de premsa

El delegat, Jordi Moltó, fa una visita institucional a Moià

 
El delegat del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central,  Jordi Moltó, va fer una visita institucional a l’Ajuntament de Moià divendres passat. Abans d’entrevistar-se amb l’alcalde, Dionís Guiteras, va assistir a la reunió de la Junta Local de Seguretat que va tenir lloc al mateix Ajuntament.
 
A  la reunió de treball es van tractar diversos temes d’interès pel municipi de Moià.
 
En primer lloc es van tractar temes al voltant de la organització municipal. A continuació es va parlar de la possibilitat de fer canvis de destí de la convocatòria de PUOSC corresponent al període 2007- 2012 degut als greus problemes de cofinançament per part de l’Ajuntament, com també de les noves propostes pel que fa  al programa de Xarxa de Municipis de la Diputació de Barcelona.  En aquest sentit, la voluntat de l’Ajuntament de Moià passa per connectar el clavegueram del polígon industrial a la xarxa de sanejament.
 
Finalment, l’alcalde, Dionís Guiteras, va exposar i argumentar  la dificultat de complir amb el Pla de Finançament que la llei actual l’obliga a un rati d’endeutament no superior al 75%. El delegat del Govern, Jordi Moltó, en va poder prendre nota per tal de traslladar les problemàtiques exposades als departaments corresponents. Amb aquesta nova reunió de treball va poder contrastar les inquietuds expressades per l’alcalde d’aquest extens municipi.
 
Cal tenir en compte que Moià conserva un ric patrimoni en mostres de poblaments sobretot d'època prehistòrica, que es conserven al Museu de Moià, a la Casa Museu Rafel Casanova, es poden observar algunes vitrines amb eines i enterraments trobats a les Coves del Toll i a d'altres indrets del Moianès.