Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura colidera la presentació a la Comissió Europea de la Xarxa de Regions Europees per a la Innovació en Agricultura, Silvicultura i Alimentació (ERIAFF)

query_builder   26 febrer 2013 11:46

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura colidera la presentació a la Comissió Europea de la Xarxa de Regions Europees per a la Innovació en Agricultura, Silvicultura i Alimentació (ERIAFF)

MAPA WEB
Mapa de la Xarxa ERIAFF.
 
 
L'ERIAFF és una xarxa impulsada per les regions de Baviera (Alemanya), Est de Finlàndia (Finlàndia), Pays de la Loire (França), Toscana (Itàlia), i Catalunya, que té com a objectiu aplegar les regions europees interessades a impulsar les polítiques europees de Recerca i Agricultura per tal d'aconseguir un sector agroalimentari europeu més competitiu.
 
Així, després de diverses reunions de la xarxa i d’haver elaborat un document que recull les prioritats en l’àmbit de la recerca de les regions membres, les impulsores de la Xarxa van fer la primera presentació de la mateixa als membres del gabinet del comissari europeu d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Dacian Ciolos, en el decurs d’una reunió celebrada el passat dimarts, 19 de febrer, en la qual el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Domènec Vila, va representar Catalunya. I a més de les regions que estan liderant la Xarxa ERIAFF, també hi van participar les que s'hi han associat.
 
En aquesta trobada, el DAAM va explicar als representants de la Comissió Europea (CE) i de les altres regions europees que participen en la xarxa el Pla Estratègic de Recerca, Innovació i Transferència Agroalimentària de Catalunya 2013-2020, així com les prioritats i instruments que cal impulsar per tal de fomentar la innovació en el sector agroalimentari. Les regions i els representants de la Comissió van mostrar molt interès en la vocació i el lideratge que des de Catalunya s’està duent a terme per a impulsar polítiques d’innovació ‘bottom up’, és a dir connectar els productors amb els centres de recerca.
 
Aquesta estratègia és la que s’impulsarà en les polítiques comunitàries de la Política Agrària Comuna (PAC) i de recerca ‘Horizon 2020”. Es tracta d’impulsar projectes que es treballin en xarxa i afavorir aquesta metodologia de treball, que des de Catalunya ja s’està realitzant. D’aquesta forma els centres de recerca i els productors catalans es podran beneficiar dels projectes impulsats per la xarxa ERIAFF.
 
Aquesta actuació s'emmarca en l’European Innovation Partnership (EIP) d’Agricultura per a poder, d’una banda, impulsar la participació de les regions en aquesta EIP i, de l’altra, assentar les bases d’una possible col·laboració i agrupació entre aquestes regions en el marc d’aquest EIP.
 
A finals de maig es preveu una nova reunió d’alt nivell amb la Comissió per a aprofundir en les prioritats estratègiques a partir de les línies de treball que es van presentar des de Catalunya en la trobada de dimarts passat. 
 
Amb aquesta iniciativa es dóna un pas més per a mostrar a la CE i a les altres regions integrants la voluntat de Catalunya de donar suport integral al sector agroalimentari en base a la innovació i la recerca, aspectes essencials per a tenir un sector competitiu i internacionalitzat, així com de ser una regió europea motor en el sector agroalimentari.
 
(S'adjunta comunicat de premsa amb mapa)
 
 

2  

Fitxers adjunts

Mapa xarxa ERIAFF.

Mapa xarxa ERIAFF.
JPG | 415

Comunicat de premsa amb mapa.

Comunicat de premsa amb mapa.
PDF | 280