Tot i que l’edició digital del DOGC és l’única oficial des de juliol de 2007, aquest Diari Oficial es continuava elaborant amb els programaris d’autoedició més emprats en el sector editorial.
 
A partit d’aquest dimecres, se’n renova el procés de producció, que passa de l’autoedició a l’edició nadiua per a web, gràcies a un gestor de continguts que rep, tracta i deixa llestos per publicar els documents que els departaments de la Generalitat, els seus organismes o empreses, l’Administració local, etc., envien per publicar a través, també, de plataformes electròniques (Oficina del Govern i EACAT del Consorci d’Administració Oberta de Catalunya).
 
Els documents es tracten en arxius XML que són els que finalment se signen digitalment. Els ciutadans podran consultar el DOGC com fins ara, en versió PDF i HTML, però és en aquesta última versió on a partir de dimecres es podrà verificar, amb una acció molt simple, l’autenticitat del document que estiguin consultant en pantalla.
 
La signatura dels documents en versió XML simplifica el procés de signatura electrònica i de publicació, i també el de resignatura dels documents quan els certificats digitals caduquen. El DOGC, juntament amb el Butlletí Oficial Federal d’Àustria, és un dels pocs diaris oficials que basa la seva autenticitat en aquesta signatura de la versió XML, en comptes de la més estesa basada en la signatura de la versió PDF.
 
D’altra banda, l’ús del llenguatge XML i l’etiquetatge de cada document amb metadades prepara el DOGC per a polítiques de dades obertes o per al projecte d’arxiu electrònic iArxiu del Departament de Cultura i renova, alhora que simplifica, la seva imatge.
 
 
Enllaços
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
 
 
 
 
Govern
Nova funcionalitat de verificació de l’autenticitat i integritat
dels documents publicats.
Govern