Territori

El Departament de TES i els registradors de la propietat impulsen la col·laboració telemàtica

query_builder   27 febrer 2013 10:53

event_note Nota de premsa

El Departament de TES i els registradors de la propietat impulsen la col·laboració telemàtica

Imatge
El conveni signat avui permetrà la col·laboració en la identificació de finques registrals on s’hagin comès infraccions urbanístiques, la remissió telemàtica dels expedients als registres de la propietat i la uniformitat en matèria d’honoraris.
 
El director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, i el Degà dels Registradors de la Propietat i Mercantils de Catalunya, Antoni Giner, han signat avui un conveni que impulsarà la col·laboració entre ambdues institucions, especialment en matèria telemàtica, tot agilitzant les gestions a què obliga la legislació vigent.
 
Així, els textos refosos de la Llei d’urbanisme i de la Llei del sòl estableixen la inscripció al Registre de la Propietat dels expedients incoats sobre disciplina urbanística. Aquesta obligació té la finalitat de donar seguretat jurídica als ciutadans que compren una finca, així com evitar que s’incriguin operacions no ajustades a la legalitat.
 
El conveni signat avui té els següents objectius:
 
·        Facilitar la consulta telemàtica dels immobles subjectes a algun tipus d’expedient de disciplina urbanística. Fins ara es feia en paper.
 
·        Possibilitar que les peticions d’anotació en el Registre de la Propietat com a conseqüència d’expedients de disciplina urbanística es puguin realitzar telemàticament, així com la tramesa de les corresponents inscripcions.
 
·        Eliminar la necessitat de justificar la no subjecció d’aquestes inscripcions a l’impost d’actes jurídics documentats. Fins ara, un funcionari s’havia de desplaçar a la seu d’Hisenda, presentar un formulari i obtenir un certificat.
 
·        Establir quins són els honoraris que correspon satisfer per cada operació.
 
 
 

2  

Fitxers adjunts

Imatge

Imatge
JPG | 350

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 296