Direcció General de Comunicació

#09

El Mobile World Congress porta la innovació mundial a Catalunya

query_builder   28 febrer 2013 17:00

event_note Nota de premsa

#09

El Mobile World Congress porta la innovació mundial a Catalunya

  • Barcelona acull un nova edició del Mobile World Congress que ha batut rècords
  • La ciutat comtal es converteix en la capital mundial de la telefonia mòbil
Infografia
El sector de les telecomunicacions és un dels que millor ha reaccionat davant la crisi econòmica, ja que ha sabut com reduir els efectes negatius provocats pel canvi de cicle econòmic i ha trobat una fórmula que s’ha demostrat vàlida per continuar amb el progrés de persones, empreses i el conjunt de l’economia: la millora contínua de la innovació i de la productivitat.
 
Afavorir els sectors tractors de l’economia és més necessari que mai i, per aquest motiu, s’ha convertit en una aposta que fa el Govern de la Generalitat. El Mobile World Congress i la seu de la Mobile World Capital Foundation han situat Catalunya i la seva capital com a referent mundial del sector de les noves tecnologies en mobilitat.
 
Mobile World Congress

Aquesta setmana Barcelona s’ha convertit de nou en la capital mundial de la telefonia mòbil. Durant cinc dies, més de 70.000 persones de 140 països han passat pel congrés, amb un impacte econòmic per a la ciutat de Barcelona de 300 milions d’euros. El Mobile World Congress és un saló veterà a la capital catalana que atreu nombrosos visitants des de l’any 2006.
 
Aquest any s’ha traslladat de Montjuïc al recinte firal de Gran Via de Fira de Barcelona perquè l'espai va quedar petit en l’anterior edició. Així, el certamen ha passat de 110.000 metres quadrats a 240.000, la qual cosa ha permès acollir 1.500 expositors, 113 dels quals són d’empreses espanyoles i 49 de catalanes. Cal recordar que cinc mesos abans de la celebració del Mobile World Congress de 2013, el congrés ja havia superat la contractació de 2012.
 
Així, les firmes capdavanteres en el sector de les telecomunicacions, com Samsung, LG, Motorola Mobility , HTC, Sony Mobile, Intel, Qualcomm, Huawei, Telefónica, ZTE o Asus,  han volgut estar presents al MWC i presentar des de Catalunya les darreres novetats al món.
 
L’èxit d’assistència ha obligat a millorar les infraestructures de comunicacions de la ciutat. Per exemple, s'ha augmentat el número d’antenes de telefonia mòbil que hi ha a Barcelona. Durant el Congrés també s'han presentat novetats tecnològiques, com ara el pagament del transport públic des del mòbil.
 
El compromís de la Generalitat amb el Mobile World Congress ha quedat refermat amb la seva col·laboració econòmica: el Govern de Catalunya s’ha compromès a aportar 30 milions d'euros a la Mobile World Capital Foundation entre 2012 i 2018, 5 milions d’euros cada any. 
 
Mobile World Capital Foundation

La Mobile World Capital Foundation és un exemple de cooperació entre diverses administracions i empreses privades. Impulsada pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme; la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, Fira de Barcelona i GSMA -que representa els interessos de 800 operadores de telefonia mòbil de tot el món i de més de 230 empreses de l'ecosistema mòbil -, la Mobile World Capital Foundation es basa en quatre pilars:
 
•         MWHub
•         MWCongress
•         MWCentre
•         MWCapital
 
 
El primer objectiu és atreure iniciatives empresarials i convertir Barcelona en "hub" mundial de les comunicacions. Després de la designació de Barcelona com a seu de la Mobile World Capital 2012-2018, la ciutat ha estat treballant per convertir-se en referent mundial de les tecnologies més enllà d'aquestes dates. La ciutat confia que la celebració del congrés assenti les bases per al futur en aquest sector.
 
Mobile World Centre
 
Un dels pilars de la Mobile World Capital Foundation és el Mobile World Centre. Inaugurat el 14 de febrer pel president de la Generalitat, Artur Mas, es tracta d'un espai d’exposició i interacció situat al cor de Barcelona que permetrà conèixer els últims avenços en tecnologia mòbil. Amb aquest centre, es vol convertir la ciutat en el centre mundial permanent sobre tecnologies mòbils. Tot plegat amb l’objectiu que persones, empreses i institucions treballin conjuntament per aprofitar el potencial de les tecnologies mòbils com a element transformador de la vida quotidiana i creador de noves oportunitats de negoci.
 

 

 

1  

Fitxers adjunts

Infografia en PDF

Infografia en PDF
PDF | 594