• El cap del Govern ha presidit aquest migdia l’acte institucional amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones
  • Artur Mas reclamarespecte per les idees, pels projectes i pels valors democràtics”  i destaca “la voluntat de diàleg” que sempre ha caracteritzat Catalunya
 
Vídeo de l'acte institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones
Vídeo de l'acte institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reivindicat aquest migdia “el talent i l’accent femení” per ajudar a millorar les nostres actituds, en un moment en què, ha dit, “el nostre país està acostumat a haver de jugar en un terreny que fa pujada, en un terreny cada cop més inclinat”. Artur Mas ha qualificat “d’especialment valuoses” les aportacions i l’experiència de les dones, “en aquest camí complicat, apassionant i necessari en què Catalunya s’ha posat, on reclamem simplement llibertat, capacitat de decisió i projecte propi, i la possibilitat de sortir-nos-es de manera més positiva que no amb dependències que limiten les nostres capacitats d’actuació”.  
 
El cap de l’Executiu ha lloat així el paper de les dones en el decurs de l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que s’ha celebrat aquest migdia al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.
 
En el decurs de la seva intervenció i en referència també als moments actuals, Artur Mas ha assegurat que “difícilment podrem fer aquest camí i construir una Catalunya nova si no som capaços de fer-ho amb unes actituds diferents de com ho hem fet poc o molt fins ara”. Per això, ha reclamat, “un canvi de xip, una manera nova d’enfocar les coses, o intentarem aplicar a reptes nous solucions antigues”.  I és en aquesta tasca col·lectiva, on el president ha afirmat que “necessitem l’accent, l’experiència, el talent i molta imaginació”, i ha demanat que les dones del país “ens hi ajudeu d’una manera especial, perquè si en algun moment això necessita ajuda de tots és precisament ara”.
 
“Respecte per les idees i els projectes”
 
A l’inici de la seva intervenció, el president Mas ha fet una referència a les declaracions que ahir va fer l’expresident de la Junta d’Extremadura, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, assegurant que són “bestieses” que l’únic que fan és “donar una certa sensació d’intolerància creixent”.
 
En un to irònic, el president ha agraït a les persones que han assistit a l’acte la seva presència, assegurant que quan va sentir que el comparaven amb Hitler, Mussolini o Tejero, “vaig pensar que no vindria ningú a escoltar una persona que s’assembla a aquests”. “Això em permet dir que, com a mínim, les dones d’aquest país deuen pensar diferent d’alguns altres”, ha ironitzat.
 
En aquest sentit, el president ha destacat que, en un moment en què “Catalunya té l’oportunitat de defensar-se des del punt de vista de projecte de futur, hem de reclamar una vegada més que hi hagi respecte per les idees, pels projectes, d’uns i d'altres, i que ningú s’atabali més del compte i porti les coses més al límit del que toca”.
 
Artur Mas ha subratllat que des de Catalunya el que s’ha de fer és “subratllar la nostra voluntat permanent, no només de fer bé les coses, sinó de respecte escrupolós pels valors democràtics, per la voluntat de diàleg, per les bones maneres i per la voluntat d’arribar a consensos”. Aquests són els valors sobre els quals la societat catalana s’ha format durant moltes dècades, ha remarcat el president, que ha afegit que la humanitat ha resolt els grans problemes “gràcies a la voluntat positiva de la gent que ha fet les coses basant-se en aquests valors”.
 
Han acompanyat el president Mas en aquest acte amb motiu del Dia Internacional de les Dones, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega; la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell. També han estat presents representants dels grups parlamentaris i de les entitats que treballen en l’àmbit de les dones. L’acte s’ha clos amb una petita actuació musical de la cantant i compositora de Vic Joana Serrat.

1  

Imatges

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte 726

1  

Vídeos

Vídeo íntegre de l'acte

1  

Fitxers adjunts

Declaració institucional del 8 de març

Declaració institucional del 8 de març
PDF | 75