Polítiques Digitals

govern

La vicepresidenta del Govern presideix l'acte de lliurament dels Premis Alfons Ortuño d'innovació i bones pràctiques a les administracions públiques catalanes

query_builder   11 març 2013 16:31

event_note Nota de premsa

La vicepresidenta del Govern presideix l'acte de lliurament dels Premis Alfons Ortuño d'innovació i bones pràctiques a les administracions públiques catalanes

El portal de dades obertes del gencat, el gestor documental del Departament d’Agricultura i la plataforma de contractació pública de la Generalitat han estat les iniciatives premiades. Amb l’acte de lliurament dels guardons, Joana Ortega ha clos oficialment el Centenari de l'Escola d’Administració Pública de Catalunya.
Foto de grup dels premiats i la vicepresidenta del Govern
La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha presidit aquest migdia l’acte de lliurament dels Premis Alfons Ortuño d’innovació i bones pràctiques a les administracions públiques catalanes. L’acte ha estat també la cloenda oficial del centenari de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC), que s’ha commemorat durant el darrer any amb diverses iniciatives.
 
Els Premis Alfons Ortuño, creats per l’EAPC, tenen com a objectiu reconèixer honoríficament les actuacions d’innovació i bones pràctiques en matèria de gestió pública de les administracions públiques catalanes. Els guardons, que no tenen dotació econòmica, s’atorgaran bianualment.
 
Tres premis i sis accèssits
 
En aquesta primera convocatòria, s’han presentat 31 candidatures. El jurat dels premis ha atorgat un premi i dos accèssits per a cadascun dels tres àmbit en què s’han adscrit les candidatures: Polítiques sectorials i serveis finalistes; Gestió pressupostària, avaluació i transparència, i Organització i Recursos Humans.
 
El projecte dades obertes gencat ha obtingut el premi en l’àmbit de Polítiques sectorials i serveis finalistes. Dades obertes gencat és el portal de la Generalitat de Catalunya, gestionat des de la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió, on estan publicades les dades de caràcter públic, amb l’objectiu de fomentar l’ús i la reutilització de la informació procedent de l’administració.
 
En aquest mateix àmbit han rebut accèssits l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès pel projecte d’Innovació en el servei municipal de neteja viària, recollida i transport de residus 2010-2012, i l’Ajuntament de Vilanova del Camí pel projecte de creació i implantació del Sistema d’Informació Geogràfica a l’Àrea d’Obres i Urbanisme.
 
El premi de Gestió pressupostària, avaluació i transparència ha estat per al Departament d’Economia i Coneixement pel Sistema de licitació electrònica, que és la plataforma de serveis de contractació pública de la Generalitat de Catalunya. En aquest àmbit, han obtingut accèssits l’Agència de Qualitat Universitària per l’Actuació d’innovació i bones pràctiques en gestió pressupostària, avaluació i transparència, i l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat per la simplificació de la gestió econòmica, e-factura i carpeta electrònica del proveïdor.
 
El premi d’Organització i Recursos Humans l’ha obtingut el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural pel Gestor documental del Departament, que ha permès homogeneïtzar la gestió documental del DAR i disposar d’una eina comuna per gestionar tant els documents en suport electrònic com en suport paper. En aquest àmbit, els accèssits han estat per al Departament de la Presidència per l’organització de la Generalitat a Girona, i per a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per l’Optimització de la gestió dels serveis externalitzats al Campus de la UPC a Terrassa.
 
Nivell d’excel·lència excepcional
 
La vicepresidenta del Govern ha felicitat els guardonats i ha destacats que els premis representen un reconeixement “per a les moltes persones que han dedicat tot el seu esforç per fer anar endavant els seus projectes, que creuen en allò que fan, i que treballen perquè l’administració pública sigui un motor potent i útil per millorar el país i per ajudar en la seva reactivació”. “Els guardonats”, ha dit, “són mostra d’un nivell d’excel·lència excepcional i, alhora, són també la representació de l’extensa família de treballadors públics que dia a dia s’esforcen per servir el ciutadà i per fer progressar el país”.
 
D’altra banda, Joana Ortega, també ha tingut un record per a Alfons Ortuño, que dóna nom a aquests premis, de qui ha destacat que va ser un exemple de servidor públic, amb una trajectòria molt vinculada al Departament d’Economia, des d’on va treballar per estructurar les finances públiques catalanes.
 
La vicepresidenta, que ha recordat els diversos actes que s’han dut a terme en el darrer any per celebrar els 100 anys d’història de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, ha donat per clausurada la commemoració del centenari i ha assegurat que el Govern de la Generalitat compta molt amb l’Escola per reforçar i prestigiar l’administració i la funció pública catalanes, per millorar-ne la selecció i la formació, i també com a centre de referència internacional en recerca.
 
La vicepresidenta ha estat acompanyada per la directora de l’EAPC, Montserrat de Vehí, i per la presidenta del Jurat dels Premis Alfons Ortuño, Georgina Arderiu, que és actualment secretària d’Hisenda del Departament d’Economia i Coneixement. L’acte de lliurament dels premis ha tingut lloc aquest migdia a la seu de l’Escola. Durant l’acte, el president del Parc de Salut MAR, Josep Maria Via, ha pronunciat una conferència.

1  

Fitxers adjunts

Foto de grup de la vicepresidenta del Govern i els guardonats amb els Premis Alfons Ortuño

Foto de grup de la vicepresidenta del Govern i els guardonats amb els Premis Alfons Ortuño
JPG | 2560