Territori

Acord de municipis catalans per reduir la contaminació atmosfèrica

query_builder   11 març 2013 16:31

event_note Nota de premsa

Acord de municipis catalans per reduir la contaminació atmosfèrica

 
  • Els plans locals podran incorporar mesures de fiscalitat ambiental a través de la modificació de l’impost de circulació en funció de les emissions d’òxids de nitrogen i de partícules
 
  • El Departament de Territori i Sostenibilitat s'ha incorporat a la Xarxa com a membre observador
 
Fotografia pacte municipis qualitat aire
La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, associació de municipis compromesos amb el medi ambient per avançar cap a un desenvolupament sostenible, ha aprovat per unanimitat un acord  per a la millora de la qualitat de l’aire. La directora general de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran, que ha rebut el document durant l’Assemblea de la Xarxa, ha destacat la importància d’aquest acord, ja que entre els signants hi figuren la gran majoria de municipis que formen part de la zona de protecció especial per a la protecció de l’ambient atmosfèric de l’àrea metropolitana de Barcelona. Aquests municipis han estat treballant intensament el document amb la Direcció General de Qualitat Ambiental, del Departament de Territori i Sostenibilitat, i la Diputació de Barcelona.
 
En virtut d’aquest acord, els municipis es comprometen a aprovar plans locals de la qualitat de l’aire, amb concordança amb les mesures que es detallin en el proper Plan Nacional de Calidad del Aire del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, i en el Pla d’actuació per a la Millora de la Qualitat de l’Aire a Catalunya 2011-2015. Els plans locals poden establir accions com l’impuls a mesures de fiscalitat ambiental local a través de la modificació de l’impost de circulació en funció de les emissions d’òxids de nitrogen i de partícules, a més del CO2, o el foment de la instal·lació d’infraestructures de recàrrega de vehicles de gas i l’extensió de la xarxa de recàrrega de vehicles elèctrics.
 
L’acord també insta la Comissió Europea, el Govern de l’Estat i la Generalitat a impulsar mesures de limitació dels carburants que produeixen alts nivells de contaminants i a tenir en compte les ciutats i pobles en el procés per definir una nova estratègia i elaborar propostes per millorar la qualitat de l’aire.
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat Sostenibilitat s'ha incorporat a la Xarxa com a membre observador.
 
Més informació sobre qualitat de l’aire a l’aparador virtual Fem aire més net.

1  

Imatges

Fotografia acte

Fotografia acte 66

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 79