Direcció General de Comunicació

govern

El Govern col·labora en el projecte europeu BiophotonicsPlus per impulsar l'R+D en l'àmbit de la fotònica

query_builder   12 març 2013 15:38

event_note Nota de premsa

El Govern col·labora en el projecte europeu BiophotonicsPlus per impulsar l'R+D en l'àmbit de la fotònica

 
 
  • El Consell Executiu ha aprovat l’acord entre ACC1Ó i les sis entitats europees que participen en el projecte, provinents de Dinamarca, Itàlia, Israel, el Regne Unit, Bèlgica i Lituània
 
  • BiophotonicsPlus finança projectes d’R+D en l’àmbit de la fotònica aplicada a les ciències de la vida i la salut i compta amb un pressupost de 10,3 milions
 
El Consell Executiu ha aprovat avui la signatura de l’acord de consorci entre ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació, i les sis entitats europees que participen en el projecte BiophotonicsPlus. Es tracta d’un projecte europeu que forma part del 7è Programa Marc de la Comissió Europea i que té com a objectiu impulsar l’R+D en l’àmbit de la fotònica. Dinamarca, Itàlia, Israel, el Regne Unit, Bèlgica i Lituània són els membres europeus que gestionen el projecte, juntament amb Catalunya.
 
Amb un pressupost global de 10,3 milions d’euros, BiophotonicsPlus finança projectes de recerca en el camp de l’òptica i la fotònica aplicades a les ciències de la vida i la salut. En concret, impulsa iniciatives en els sectors de la medicina, la salut, la farmàcia, el medi ambient, la seguretat alimentària, l’aigua, la cosmètica i la medicina veterinària.
 
A través d’aquest acord, ACC1Ó participarà en aquest projecte amb un pressupost de 750.000 euros, finançats en un 33% per la Comissió Europea. Amb aquesta partida ACC1Ó convocarà ajuts per a les 8 propostes d’R+D amb participació catalana presentades prèviament a la primera fase internacional del projecte BiophotonicsPlus. La inversió potencial generada per aquests projectes és de 3,6 milions d’euros en actuacions d’R+D a Catalunya.
 
La biofotònica és una àrea de recerca multidisciplinar que utilitza tecnologies basades en la llum. Aquest és un àmbit de relleu per a Catalunya i es preveu que tingui impacte tant en els agents que participen en la fase de desenvolupament de les tecnologies com en la seva aplicació (empreses vinculades al sector de les tecnologies mèdiques, hospitals, etc.).
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia