• La consellera d’Ensenyament ha respost així a una pregunta del PSC al ple del Parlament de Catalunya sobre el tancament o modificació de centres educatius
 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha acusat el Partit dels Socialistes de Catalunya de manca de sentit d’estat i de situar-se al marge de la Llei d’Educació de Catalunya. Ho ha fet en resposta a una pregunta en el ple del Parlament sobre el tancament o modificació de centres educatius.
 
La titular d’Ensenyament ha respost al PSC que el tractament que el partit està fent dels temes relacionats amb el tancament o modificació de centres demostra una “manca de sentit d’estat, i d’aquesta manera, és difícil que puguem arribar a acords en aquest àmbit”. Rigau ha insistit que “se situen al marge de la LEC. Es va poder aprovar la Llei d’Educació perquè estàvem a l’oposició. Quan hi són vostès no saben actuar amb sentit d’estat”. La consellera ha afegit que el tancament o la integració de centres educatius no s’ha fet en base a criteris ideològics, sinó per motius de demografia, com són la baixada del padró i el decrement de naixements.
 
La consellera Rigau també ha retret al PSC que reobri l’enfrontament entre escola pública i escola concertada: “obliden que el creixement a la concertada és vegetatiu, i respon a allò que van concertar vostès quan governaven”.
 
Irene Rigau també ha respost respecte el pagament de beques menjadors, recordant que “de seguida que ho puguem pagar ho farem, aquesta és una de les partides que no s’han rebaixat del pressupost. La sensibilitat es demostra en les partides i la destinada a les beques menjador no ha baixat”.
 
 
 
13 de març de 2013