• El conseller de la Presidència planteja una segona fase de la reforma de la Llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA)
  • El Govern vol aprofundir en la desgovernamentalització i el pluralisme dels mitjans públics
  • Homs considera que "s'ha de reflectir" la nova composició del Parlament sorgit de les eleccions del 25 de novembre
  • Ho ha anunciat aquesta tarda al Parlament en resposta a una interpel·lació del grup parlamentari d’ERC
  • El conseller ha refermat el “compromís inequívoc” del Govern amb el “model d’èxit” de la CCMA
El Govern plantejarà una segona fase de la reforma de la Llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), segons ha anunciat aquesta tarda al Parlament el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, en resposta a una interpel·lació del grup parlamentari d’ERC.
 
El conseller ha justificat la necessitat de la reforma de la llei, així com de l’elaboració del nou contracte programa de l’ens, per preservar “les tres línies vermelles” a les quals el Govern no renunciarà en cap cas: la idea de país i de la llengua pròpia; la necessitat de disposar d’un servei públic de qualitat i d’alta credibilitat, i la Corporació com a motor de la indústria audiovisual a Catalunya.
 
Homs ha apuntat que la ràdio i la televisió públiques deixin de relacionar-se amb el Govern i “passin a l’òrbita del Parlament”, com el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, la Sindicatura de Comptes o la Sindicatura de Greuges, per “aprofundir en la desgovernamentalització” dels mitjans públics. 
 
El Govern també vol enfortir el pluralisme de la CCMA donant cabuda a la nova composició del Parlament sorgit de les eleccions del 25N. “El Parlament ha canviat i això s’ha de reflectir”, ha considerat Homs, tot i constatar que “el pluralisme a la CCMA ja hi és, com demostren les audiències i els informes del Consell de l’Audiovisual de Catalunya”.
 
Durant la seva intervenció, el conseller també ha refermat el “compromís inequívoc” del Govern amb el “model d’èxit” de la CCMA. En aquest sentit, ha recordat que el Govern ha prioritzat la CCMA a nivell pressupostari en un context de retallades, i ha posat com a exemple la supressió de les subvencions als mitjans de comunicació privats. “M’he compromès a suprimir programes sencers de subvencions a mitjans de comunicació privats, que òbviament aniran a protegir el màxim els recursos destinats a TV3 i a Catalunya Ràdio”, ha explicat el conseller de la Presidència.
 
Interpel·lació sobre Acció Exterior
 
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, també ha estat interpel·lat sobre l'acció exterior de la Generalitat on ha aprofitat per repassar els objectius del govern en aquest àmbit tot rercordant que "l’actuació exterior és imprescindible per assolir els grans objectius que ens hem marcat col·lectivament, d’una manera majoritària al nostre país". Com a principal objectiu Homs ha situat "internacionalitzar la nostra economia, per sortir de la crisi", així com “mostrar Catalunya com un país de prestigi i de qualitat". Tal i com ha precisat Homs, "el tercer objectiu és explicar CAT a l’exterior des de la perspectiva institucional", és a dir, "la causa catalana, el compromís democràtic que palnteja Catalunya".